Pepijn op de NJM in Panningen

In september starten altijd de regionale rondes van de Nationale Jeugd Meerkampen. Na elke ronde gaan de besten door, waarna in december de eerste landelijke ronde wordt gespeeld.

In het afgelopen weekend, 28 en 29 mei,  is in Panningen (noord Limburg) de finaleronde gespeeld. De beste 12 spelers van elke leeftijdsgroep spelen dan ieder 11 wedstrijden, verdeeld over 2 dagen. Pepijn Potters van Play Fair speelde mee in de groep Jongens Onder 11 Jaar. Hij had zich nét niet direct geplaatst voor de finale en stond daarom op de reservelijst. Afgelopen week is Pepijn uitgenodigd om toch mee te doen. Ook Jelte Mollers van de Treffers uit Roelofarendsveen (kleinzoon van Ton) deed als reserve mee in deze groep.

Samen met zijn moeder Janneke is Pepijn naar Panningen afgereisd, vooral voor de ervaring om hieraan mee te doen. En natuurlijk pak je de winst mee als je de kans krijgt. Op zaterdag wist Pepijn 2 partijen te winnen en van de als nr. 2 geplaatste speler won hij ook nog een game. Ook zondag speelde hij twee prima partijen tegen de uiteindelijke nr. 5 en nr. 7, die allebei net aan verloren gingen.

Al met al veel spannende partijen, een prima resultaat en natuurlijk een nog veel mooiere ervaring. Laten we hopen dat dit goede voorbeeld volgend seizoen wordt gevolgd door nog meer resultaten van Pepijn en ook de andere jeugdspelers van Play Fair.

Jelte heeft jammer genoeg geen partij kunnen winnen, maar heeft toch maar mooi dezelfde ervaring gehad om in de finaleronde van de Nationale Jeugd Meerkampen te mogen spelen. En dat kunnen er maar weinig zeggen.