Nieuws

Koningsspelen De Lei met Play Fair

Op vrijdagochtend 22 mei was het een drukte van jewelste in de Vijverzaal van ‘t Spant. Een van de onderdelen van de Koningsspelen was een half uurtje per groep tafeltennissen bij Play Fair. De groepen waren groot: tot wel 48 kinderen per keer. Maar Laura, Arnold, Ton en Hans en twee leerkrachten wisten het in goede banen te leiden. Alle kinderen konden zich uitleven met een rondje om de tafel, tegen de robot, balletjes over gooien, de piramide, de caviabak of gewoon tafeltennis. Het enthousiasme spatte ervan af, ongeacht of ze nu wel of niet de bal konden raken.

 

 

 

 

 

Kortom, het was wat ons betreft een succes en voor herhaling vatbaar.

Dag van het Tafeltennis, met Harry en Irene

Op 6 april is de jaarlijkse (wereldwijde) Dag van het Tafeltennis. Maar het is ook de dag, exact 10 jaar geleden, dat onze clubgenoot Harry tijdens een toernooi in ‘t Spant zijn hersenbloeding kreeg. Sindsdien is Harry afhankelijk van een rolstoel hebben Harry en Irene hun leven totaal opnieuw moeten inrichten. Om te vieren dat ze dat weer aardig goed op de rit hebben, dat ze doorgezet hebben, dat ze weer terug op de club zijn en weer kunnen genieten van het tafeltennisspelletje, hebben we op deze woensdagmiddag een toost uitgebracht op Harry en Irene.

 

 

 

 

 

 

Tegelijkertijd is het ook een moment om stil te staan bij het gegeven dat we onze gezondheid moeten koesteren, omdat we het niet in de hand hebben. Zo is Anneke nog aan het revalideren en heeft Hanny recent slecht nieuws gekregen over haar ziekte. Voor beide zijn het spannende tijden en we hopen het allerbeste voor hen en dat ze net als Harry op enig moment weer kunnen aanschuiven. Sterkte Hanny en Anneke!

Een mooi diploma voor Jake en Lucy

Dit zijn Jake en Lucy. Zij hebben afgelopen zaterdag de eindtoets gehaald van de startcursus bij Play Fair. Zij hebben zich vorig jaar opgegeven voor deze cursus na de leuke MJ-clinic die we voor school hebben mogen organiseren, maar  door corona heeft de cursus best lang geduurd. Beiden hebben de toets goed gehaald en daarvoor een mooi diploma en een medaille en shirt ontvangen. Onze jeugdtrainers Lennert en Arie hebben 10 weken lang alle basistechnieken voorgedaan met behulp van de rest van onze jeugdgroep. Jake is lid geworden van Play Fair. Lucy laat het hier bij, maar misschien zien we jou in de toekomst nog eens terug.

Gefeliciteerd en veel succes allebei!

Schuiftafeltennis als aanvulling op woensdagmiddag

De schuiftafeltennistafel wordt een vast onderdeel bij Play Fair. Althans, als het aan de vereniging ligt. De eerste spelers waren in elk geval enthousiast. Woensdag 2 februari hebben Harry en Irene van der Burg de schuiftafel in gebruik genomen. Harry en Irene zijn jarenlang competitiespelend lid van de vereniging geweest en nog steeds vrienden van Play Fair. Irene verwoordt hun ervaring als volgt: “Vandaag sinds lang tijd naar onze tafeltennisvereniging. Dit keer niet om te kijken, maar om te spelen. De nieuwe tafel met dichte zijwanden is een groot succes. De bal wordt hierbij geschoven onder het net. Harry gelijk weer bloedfanatiek. Sommige ballen zag ik niet eens. Gelukkig werd er ook gewisseld en kon ik ook weer eens gewoon een balletje slaan. Wat een leuke groep is dit. En na afloop namens de vereniging, als uitgestelde kerstborrel, nog een hapje en een drankje. Wat een gezellige middag. Wij hebben allebei zo genoten!”

Je kunt hier twee filmpjes downloaden en bekijken waarin Harry en Irene hun eerste schuiftafeltennis ervaring delen:

eerste filmpje schuiftafeltennis womida 2-2-2022

tweede filmpje schuiftafeltennis womida 2-2-2022

Ook Ina genoot van het spel met Harry:

 

 

 

 

 

 

We zullen de tafel in de komende weken vaker opstellen en laten meedraaien in de groep, zodat iedereen het kan uitproberen.

Schuiftafeltennis is een sport die door de NTTB, samen met o.a. Heemskerk Sport is ontwikkeld en in de markt is gezet. Het is een sport voor de jongste jeugd, ouderen met mobiliteitsproblemen en para-spelers. Maar het is ook een leuk gezelschapsspel voor iedereen. Play Fair heeft zo’n professionele set aangeschaft met behulp van subsidie uit het Gemeentelijk Sportakkoord die via De Driemaster is verstrekt.

Jeugd Play Fair speelt voor het eerst een groot toernooi

De avonturen van Joec, Carlos en Pepijn
Op zondag 10 oktober werd de regionale ronde gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen (NJM). Een toernooi waarbij de beste spelers doorgaan naar een vervolgronde. Joec, Carlos en Pepijn zijn die zondag naar Rijnsoever (Katwijk) gereden met twee moeders en gelegenheidsbegeleider Laura. Joec en Carlos spelen in de groep Onder 13 jaar. Die groep was in 2 sterktes ingedeeld die naast elkaar speelden. Joec en Carlos hebben hun ogen uitgekeken naar het niveau wat daar gespeeld werd. Ze hebben leuke partijen gespeeld, maar kwamen nog wel wat tekort om echt het verschil te maken. Maar de ervaring was er niet minder om.

Pepijn komt in een lagere leeftijdsklasse uit, de groep Onder de 11. En dat zorgde ervoor dat Pepijn serieus mee kon draaien in deze groep. Er werd gewonnen en nipt verloren. Uiteindelijk is hij als 3e geëindigd en dat zorgt ervoor dat Pepijn op zaterdag 18 december afreist naar VTV Nieuwegein, waar de eerste landelijke ronde gespeeld gaat worden. We wensen Pepijn natuurlijk heel veel succes daar!

Historie van de NJM bij Play Fair
Nog even terugblikken in de historie. Begin jaren ’90 heeft Play Fair een aantal keer de kwartfinales en halve finales georganiseerd samen met de NTTB. Twee zalen vol met tafeltennistafels en leden van Play Fair als baancommissaris. De wedstrijdleiding was in handen van Ruud Mollers, samen met Antoinette de Jong en Hans van Leeuwen. We hadden toen talentvolle jeugd die meespeelden tot de kwart-, halve en zelfs hele finales. Bjorn als junior heeft hier topwedstrijden gespeeld. En Steven, Dianne, Martijn, Rick en Maarten deden volop mee op het hoogste niveau.

2 veilingkavels met veel plezier uitgewisseld!

Veilingkavel: ontbijt Carin en Laura

Zondag 31 oktober om 10.00 uur stonden Carin en Laura voor de deur bij Johan en Liza van Wijk. Voorzien van een prachtig ontbijt! De winnaars (en hoogste bieder) van deze kavel waren zeer verrast en hebben niet alleen ontbeten maar ook kunnen lunchen van het aangebodene.

 

 

 

 

 

 

Na de bezorging werden Carin en Laura bedankt met een prachtig bloemetje!

 

 

 

 

 

Veilingkavel: prachtige Heemskerk Sjoelbak in Play Fair kleur

 

 

 

 

 

Carin en Robert hebben diezelfde zondag de Sjoelbak in ontvangst genomen. Geschonken door Heemskerk Sport & Games. Deze prachtige rode sjoelbak zal veel gebruikt gaan worden in het gezin van Carin en Robert.

Mooi MJ tafeltennisfeest voor De Lei

 

 

 

 

 

Op maandag 1 november was ‘t Spant in Leimuiden prachtig ingericht met een grote hoeveelheid tafeltennisspelletjes in allerlei vormen en maten. De kinderen van alle groepen 3 t/m 6 hebben zich kunnen uitleven in de diverse behendigheidsspelletjes. Coördinatie, snelheid en samenwerking werden op de proef gesteld. Maar iedereen had er vooral veel plezier aan, want dat staat bij tafeltennis, in elk geval bij Play Fair, altijd voorop.

 

 

 

 

 

 

Deze dag werd georganiseerd door MJ tafeltennis in samenwerking met Play Fair en De Lei. MJ biedt in combinatie met deze dag ook nog een coaching gesprek met de trainers Arie en Lennert. Die hebben weer veel ideeën opgedaan om samen met Björn de jeugdtraining nóg leuker te maken. De Lei heeft de roosters aangepast om op deze dag zoveel mogelijk groepen te kunnen laten meedoen. En de dag is gesubsidieerd door de NTTB én het gemeentelijk Sportakkoord. Dus zo hebben veel partijen samen iets moois neergezet.

Play Fair biedt als vervolg op deze dag een tafeltenniscursus aan voor kinderen die dat willen. De cursus is 10 weken voor 15 euro en start op zaterdag 13 november (10:00 – 11:30) in ‘t Spant. Aan het einde van de cursus is er voor iedere deelnemer een shirt en een diploma. Play Fair daagt je uit om het eens te proberen!

Open Leimuidense dubbel kampioenschappen 2021

Na de succesvolle editie van 2019 moesten we 2 jaar wachten voordat we dit toernooi weer konden organiseren. Vrijdag 22 oktober liep de zaal toch weer lekker vol met uiteindelijk 10 koppels. We begrepen dat het er nog meer hadden kunnen zijn als het geen herfstvakantie was. Maar juist deze avond is de zaal dan (bijna) vrij. Op andere avonden zijn er natuurlijk competitiewedstrijden.

De 10 koppels hadden allemaal verschillende niveaus, leden, oud-leden, niet-leden en recreanten. Ik zag clubshirts uit Duitsland en met heuse shirtreclame. Vanuit Hamburg tot en met Rotterdam waren ze naar het Spant gekomen.

In 2 poules van 5 werden de wedstrijden gespeeld. Er volgden spannende en minder spannende wedstrijden. Maar het plezier was overal aanwezig. Na de poules speelden  de nummers 1 tegen elkaar om uit te maken wie de winnaar zou worden van deze avond. Maar ook de nrs. 2, 3, 4 en 5 speelden tegen elkaar waarna er een totale uitslag is te benoemen.

1. Olaf Klein en Rob Fallaux                                     2. Tim Lunenburg en Dick Hoogendam
3. Merit Buijks en Leon Buijks                                 4. Kees Leijnse en Jos de Graaf
5. Niels Castenmiller en Chris van Dijk              6. Martine Keijzer en Theo Zandvliet
7. Ina van Koll en Johan van der Meer                8. Jelle van Klink en Niels Ax
9. Sophie Ax en Ronald van der Meer               10. Carola Straathof en Rosalie Vernooy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo werd alwéér een gezellige avond afgesloten!

 

 

 

 

 

 

 

Zangworkshop uit de veiling was groot succes!

Vorig jaar is er door 5 dames geboden op de zangworkshop die op de digiveiling van Play Fair stond. Door corona heeft het heel lang geduurd voordat deze mocht worden afgesproken. Uiteindelijk is dat donderdag 21 oktober gebeurd.

Marina van Dam, normaal dirigente van een jeugdkoor, kreeg 4 dames op bezoek uit Alphen aan den Rijn en Leimuiden die op de zangworkshop hadden geboden (een 5e dame moest zich afmelden): drie gevorderde zangeressen en Laura. In de katholieke kerk werd er eerst kennisgemaakt met een bakje koffie en thee (en een stroopwafel van Play Fair) en zangervaringen uitgewisseld.

Er werd daarna een plekje in de kerk uitgezocht en oefeningen gedaan om de zangstemmen op te warmen. Er waren verschillende bekende muziekstukken waar uit gekozen kon worden. En hoewel de dames best wat ervaring hadden, kon Marina ze toch nog verrassen met wat nieuwe stukken. Voorop stond dat er vooral heel veel plezier beleefd werd aan het samen zingen en bezig zijn.

De anderhalf uur vloog om toen we bedachten dat we ook nog wel even foto’s en een geluidsopname zouden kunnen maken. Snel een paar foto’s en een hele korte geluidsopname gemaakt en toen naar huis met een goed gevoel over een gezellig samenzijn.

 

DigiFair was weer een succes!

Zaterdag 9 oktober was de finale van de Play Fair DigiFair 2021. Het was weer een succesvolle editie die onze vereniging een financieel duwtje in de rug geeft. We willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de loterij, intekenlijsten, stroopwafels of de veiling. Er was veel aanloop in de carport. De kluisfolder trekt nog altijd veel mensen. En terecht, want de kluis is drie keer geopend, wat de gelukkigen 50 euro opleverde. De stroopwafelverkoop was een groot succes, vooral op vrijdag en zaterdag bij de MCD, waar zowel de senioren als de jongste jeugd heel veel plezier hadden met hun taak. Er zijn in totaal 70 dozen, oftewel 840 pakjes verse Goudse stroopwafels aan de man gebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn dit jaar meer dan 2500 loten verkocht, tegen 1900 vorig jaar. De intekenlijsten voor de twee mega-zware – gesponsorde! – Jumbo boodschappentassen en voor de vijf diners, waren zo goed als uitverkocht. Ook de diners zijn gesponsord, en wel door De Rozenboom, De Parel, De Dyck, Bij René en Bij Jeff & Steve.

De veiling had minder kavels dan vorig jaar, maar heeft uiteindelijk toch een mooi bedrag opgeleverd (€ 960 tegen € 1560 vorig jaar). Als u nog ideeën heeft over wat er beter kan in de veiling dan horen we dat graag via: veiling@ttv-playfair.nl.

De uitslagen van de loterij, de intekenlijsten en de veiling kunt u hier downloaden: