Nieuws

Fair 2023 beter bezocht dan voorgaande

Het was gezellig druk in het Spant op zaterdagmiddag 28 oktober. Misschien hielp het matige weer een handje mee. Maar het succes van vorig jaar heeft waarschijnlijk ook meer mensen en vooral kinderen naar de Fair getrokken.

Er was veel ruimte voor leuke activiteiten voor kinderen en jongeren. De jongste kinderen kochten grif de ‘bingo-kaarten’ waarmee ze verschillende spellen konden doen en aan het einde nog een traktatie toe kregen. Ze lieten een tattoo zetten bij Esmee en Myrna. Deden enthousiast mee met de sjoelcompetitie. En vermaakten zich met de verschillende tafeltennis- en andere spellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen kon voordat men naar huis ging, bij de bloementafel zelf een boeket maken of een bosje kopen om mee te nemen.

Natuurlijk was er ook ruimte voor tafeltennis: spelen tegen de robot, je smash-snelheid meten of schuiftafeltennissen spelen. En dit jaar was er ook een darthoek voor een kleine dart-competitie.

 

 

 

 

 

 

Er was een gezellige hoek voor een kopje koffie met een stukje zelfgebakken taart (uit de “heel Play Fair bakt”-wedstrijd). Of anders een biertje, wijntje of frisje, terwijl de kinderen zich vermaakten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel Play Fair bakt

De wedstrijd “Heel Play Fair bakt” heeft dit jaar 10 taarten opgeleverd die zijn gekeurd en vervolgens bij de koffie zijn verkocht. De taarten zijn beoordeeld en geproefd door een onafhankelijke jury bestaande uit Janneke Potters en Bianca Klock. Bij de jeugdinzendingen was de red velvet taart van Zoey de allerbeste, met nog eervolle vermeldingen voor Sarah en Fenna. Bij de senioren kwam de hartige taart van Laura als mooiste en lekkerste uit de bus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaste onderdelen

Daarnaast waren er, als vanouds, de vaste onderdelen:

  • Het Kluisspel: het nummer op de huis-aan-huis verspreide folder kan worden gecontroleerd. Als de kluis opengaat wint de bezoeker € 50,- (er zijn altijd 20 winnende nummers in omloop). Er zijn dit jaar 150 folders gecontroleerd (van de 2600 die zijn uitgedeeld), maar helaas is de kluis niet opengegaan.
  • Stroopwafelverkoop: de kakelverse Goudse stroopwafels. Maar liefst 864 pakjes stroopwafels zijn er van de hand gegaan.
  • De inteken-loterij met zes diners, gesponsord door lokale restaurants: De Parel, Bij René, Prik en Proost, Aqua, De Dyck en Cafetaria Van Geffen.
  • De inteken-loterij met twee grote levensmiddelentassen, gesponsord door Jumbo Nieuw-Vennep en nog twee kleine tassen.
  • De grote loterij. Deze was niet helemaal uitverkocht: 2150 van de 2500 loten zijn er verkocht, maar dat was toch een stuk meer dan vorig jaar.
  • Het Rad van Avontuur heeft 6 rondes gedraaid waarvan de lootjes vlot van de hand gingen.

Online veiling

De online veiling bevatte dit jaar 88 kavels, waarvan er 46 zijn verkocht. Ook dit was weer een forse bijdrage aan de opbrengst van deze Fair. Ook hiermee gaan we volgend jaar weer door, hopelijk met nog meer aanbieders en kopers.

Tot volgend jaar!

Wij kijken terug op een geslaagde tweede editie van dit evenement. Er zijn nog wat leerpuntjes voor volgend jaar, maar we gaan zéker door op deze weg.

Iedereen die is geweest en ons heeft gesteund: heel erg bedankt voor uw bijdrage in de vorm van een advertentie, het kopen van stroopwafels, loten, veilingitems, bingokaarten, bloemen, koffie met taart, enz.

Nieuwe “oude” winnaars bij de Leimuidense Open Dubbelkampioenschappen  

Met 8 koppels was de opkomst niet echt groot. Afmeldingen vanwege reünie, ziekte, vakantie of familie-uitje zorgde ervoor dat we wat vaste deelnemers misten. Maar dat heeft niet afgedaan aan de gezelligheid en dat staat bij dit toernooi voorop. Niet alleen goede tafeltennissers doen mee aan dit toernooi. Maar ook als nieuweling, jeugdspelers, oudere senior of als tennisser meedoen was allemaal mogelijk.

De 8 koppels werden in twee poules ingedeeld. Op twee tafels speelden Bjorn en Martine, Ina en Johan, Ronald en Mats en Pepijn en Jorg hun wedstrijden. Op de andere twee tafels ging de strijd tussen Hans en Ben, Arnold en Dick, Laura en David en Peter en Martin. Daar zaten beste spannende wedstrijden tussen, maar de nummers één waren in beide poules overduidelijk. Na de pauze werden de nummers 4, 3, 2 en 1 uit beide poules tegen elkaar geplaatst en toen kwamen pas de echte spannende wedstrijden naar voren.

Peter en Martin verloren van Jorg en Pepijn. Laura en David moesten na 5 spannende games de winst aan Ina en Johan geven. Ronald en Mats wisten het als niet-tafeltennissers Hans en Ben heel moeilijk te maken, maar trokken toch net aan het kortste eind. Dat betekent dat Bjorn en Martine – als jeugdig koppel – de strijd aan moesten gaan tegen twee oudgedienden. En dat je die niet zomaar aan de kant zet met hun ervaring bleek uit de uitslag: 3 – 2 voor Arnold en Dick die de vijfde game nipt met 11-9 wonnen.

Dick en Arnold, nogmaals gefeliciteerd! En volgend jaar gaan we ervan uit dat jullie deze titel gaan verdedigen.

Groet Laura

Play Fair zet jubilarissen in het zonnetje tijdens het junior-senior toernooi

Dit jaar zijn er heel veel jubilarissen! En dat komt door verjonging in het bestuur. Toen er tijdens een bestuursvergadering gesproken werd over de jubilarissen van dit jaar (1 x 60 jaar, 4 x 50 jaar en 1 x 40 jaar) vroegen Arie en Tim direct waarom er nooit aandacht was voor de leden die 25 jaar lid zijn van onze vereniging.

Een goede vraag, want in deze tijd mogen we zeker trots zijn op leden die 25 jaar lid zijn. Natuurlijk moet je, als je deze regel gaat toepassen, eerst met terugwerkende kracht gaan werken en alle leden huldigen die nu tussen de 25 en 40 jaar lidmaatschap zitten. En dat zijn er heel wat.

Op vrijdagavond 23 juni was er een nieuw toernooi georganiseerd door diezelfde jonge bestuursleden Tim en Arie. Een toernooi waar de jeugd, hun ouders, de senioren en de oudere senioren (woensdagmiddaggroep) aan mee konden doen. Jubilarissen waren uitgenodigd en presentjes aangeschaft. Op het laatste moment zijn er nog verse bloemen georganiseerd door @Veters Flowers in Leimuiden.

Jammer genoeg zijn er altijd mensen die niet kunnen door vakantie, uitjes en feestjes maar daar gaan we apart nog een keertje langs met bijbehorende geschenkjes. Er was een mooi aantal deelnemers voor het toernooi en een wat toeschouwers die deze avond tot een succes hebben gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan even alle statistieken:

60 jaar lid – Ton Brand

50 jaar lid – Carin Egberts, Laura van der Meer, Fred Mollers en Piet van Egmond

40 jaar lid – Hans Brand

25 jaar of langer lid – Dick Hoogendam, Antoinette de Jong, Martin van der Geest en Arenda Valkhof (26 jaar), Fred van der Meer (30), Marco Streng (32), Dianne van der Meer (33), Marina van Dam (34), Bjorn van de Voort (36), Kees Leijnse (37), Jos de Graaf (38).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En om het rijtje compleet te maken, de leden die al 40 jaar en langer lid zijn:

Marja van Veen en Hans van Leeuwen (41 jaar), Linda Boer (45), Hilde van Tol (48), Emiel Bunck en Fred Brand (49), Addie van den Hoek (58), Arnold Heuzen (61) en Harry Heuzen (63).

Lasergamen en barbecuen

De jeugd van Play Fair heeft er weer een mooi uitje opzitten. Dit jaar was het een lasergame-feest met daarna een barbecue. Dit is het verslag van Fenna:

We vertrokken vrijdag 19 mei in de auto van Lennert en Arie rond kwart voor drie richting Zoetermeer. Daar hebben we gelasergamed. We hebben twee potjes gespeeld. Eén keer werd de groep in tweeën gesplitst en één keer mochten we in tweetallen elkaar proberen af te schieten. Arie en Lennert deden ook mee 😊.

Na deze leuke activiteit gingen we weer huiswaarts naar de familie Potters. Daar aangekomen stond de barbecue al klaar. We hebben broodjes hamburger, kippetjes en worstjes gegeten, maar misschien nog wel het lekkerste: de marshmallows van het vuur!

Rond half acht waren de ouders welkom, die nog even een bakje koffie/thee meededen.

Het was een gezellige afsluiting van het seizoen!

Verenigingen glossy Leimuiden en Rijnsaterwoude

In Leimuiden ontstond na de corona-periode het idee, om een verenigingenglossy te maken. Want als gevolg van corona zagen veel verenigingen het ledenbestand en vrijwilligers teruglopen, en daarmee de inkomsten. Hoe bereik je nu alle inwoners van Leimuiden en Rijnsaterwoude, én voorkomen we dat iedereen voor zichzelf gaat flyeren. Het idee ontstond aan een keukentafel en na een gesprek met het team “HierindeRegio” werd duidelijk dat zij professionele hulp wilden bieden. Het probleem was alleen, hoe krijgen we het financieel rond. Alle clubs en bekende sponsoren langs gaan was niet het juiste idee. Die oplossing was dichterbij dan gedacht: bij het ophangen van de Regenboogvlag bij TV Leimuiden in oktober 2022, kwamen Marcel van Bruggen (TV Leimuiden), wethouder Gerben van Duin, Maurice Griffioen (Gemeente) en Paul Wiewel (de Driemaster) tot de conclusie dat er vanuit het Sportakkoord middelen beschikbaar zijn.

Hierna ging het snel, vooral toen Laura van der Meer (Play Fair) en Jan Beeks (ook TV Leimuiden) aanschoven in de organisatie. Verenigingen werden aangeschreven en uitgenodigd en wat bleek? Er waren meer verenigingen dan ze zelf wisten. Iedereen omarmde het; promotie voor de club en een prachtig overzicht van het verenigingsleven in Leimuiden en Rijnsaterwoude. Dankzij het team van HierindeRegio werd het een prachtig ontwerp. En snel gedrukt, want na de feestweek van Leimuiden start de eerste introductieweek bij diverse verenigingen. In september tijdens de nationale sportweek doen alle verenigingen mee. De agenda van deze carrousel staat in het magazine.

Wethouder Gerben van Duijn van Sport en Welzijn was verguld. Lokaal initiatief, mogelijk gemaakt door de Gemeente en verenigingen (sport, cultuur of welzijn) zijn de hoeksteen van de samenleving. Een goed verenigingsleven is goed voor het welzijn en voorkomt problemen in de samenleving, is het standpunt van de Wethouder! Uit handen van de initiatiefnemers kreeg Gerben het 1e exemplaar uitgereikt van de Verenigingenmagazine Leimuiden en Rijnsaterwoude. Dit alles onder aanwezigheid van de afvaardigingen van veel verenigingen. Allen hebben één doel: het bestaansrecht van hun club garanderen. De deelnemende verenigingen hebben het magazine verspreid. En alle inwoners worden vooral uitgenodigd om kennis te komen maken met al die verenigingen die zich in het magazine presenteren.

Sportverkiezing Kaag en Braassem 2022: en de winnaar is …

Donderdag 20 april was het dan zover. Zoey, Joec, Carlos en Pepijn waren als Pupillen 1 van Play Fair genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar 2022 in Kaag en Braassem. Samen met Dames 1 van Hockeyclub Alkemade en het Heren roeiteam van Sloepweesje.

Ter voorbereiding was er een heuse promo-video gemaakt waarin de pupillen zelf uitleggen waarom zij sportploeg van het jaar kunnen zijn:

Op de verkiezingsavond was er eerst een interview waarin de spelers – op een humoristische wijze geïnterviewd – nog eens alles konden vertellen over hun sport en nominatie:

Daarna was het wachten geblazen, want de sportploeg werd als laatste bekendgemaakt. Maar rond half 10 was het dan zover: … en de winnaar is … het roeiteam van Sloepweesje.

 

 

 

 

 

 

Maar onze pupillen zaten er dicht bij. Het was een hele leuke en spannende avond, een bijzondere ervaring en zéker een aanmoediging om te proberen nóg beter te worden. Dus alle reden voor een welgemeende felicitatie!

Meisjestoernooi Make-Up Masters

Op verzoek van de voorzitter van de toernooicommissie van de Afdeling West is Play Fair bereid gevonden om een meisjestoernooi te organiseren. Helaas waren er geen inschrijvingen vanuit de verenigingen van Afdeling West. Helaas ja, want het was een puik toernooi. Heel gemoedelijk, gezellig en goed verzorgd door toernooi-meester Arie Roos (jeugdtrainer bij Play Fair). Alleen HTC uit Hoofddorp was met een groep van acht meisjes aanwezig om samen met de vijf meiden van Play Fair het toernooi te spelen.

De meisjes waren ingedeeld in een A- en B-klasse. In de A-klasse was het al snel duidelijk dat Zoey en Zoey de finale zouden gaan spelen. Voor de duidelijkheid: Zoey van Play Fair en Zoey van HTC. In een spannende finale trok Zoey van HTC uiteindelijk aan het langste eind. Gefeliciteerd Zoey en Zoey!

In de B-klasse was er ook een finale tussen Play Fair en HTC. Het was een prachtige partij met mooi tafeltennis, waarin Myrthe van HTC toch de terechte winnaar werd tegen onze Fenna. Knap gespeeld van beide, dus ook allebei gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

Tussendoor werd er ook nog druk gespeeld tegen de robot, op de schuiftafeltennistafel en bij de ping-pong piramide. De meisjes konden ook genieten van paaseitjes en limonade en na afloop van de chocolade paastraktatie. En ze konden de nagels laten lakken in allerlei kleuren – al moest er af en toe flink met de handen worden gewapperd om weer met droge nagels te kunnen spelen.

Al met al een geslaagd toernooi, met dank aan toernooimeester Arie, zijn helpers Ina, Arnold en Hans, Myrna voor het nagellakken, de ouders – die de meeste partijen hebben geteld – en natuurlijk alle meisjes die hebben meegedaan.

Play Fair omarmt de Shirtsponsors

Jaren geleden werd er in een Algemene Ledenvergadering besloten om de naam Play Fair nooit aan een sponsor te koppelen. De club wilde de naam en onafhankelijkheid niet opgeven, zo was het idee. Dat was een mooie gedachte, maar het was nog een tijd dat we het financieel makkelijk konden behappen. Met meer leden en lagere huurprijzen.

Die situatie is in de loop van de jaren echter erg veranderd. Drie jaar geleden werd daarom tijdens de ALV afgesproken om toch te gaan kijken naar de mogelijkheid van een club/shirtsponsor. Hoe doen andere verenigingen dat? Wat zijn de afspraken die je met een sponsor kan maken?

Er werd een plan op tafel gelegd, maar toen moesten er nog sponsors worden gezocht. In de coronaperiode lag de zoektocht natuurlijk even stil. We waren al blij dat de bedrijven die ons steunen door middel van advertenties, dat bleven doen.

Vorig jaar meldde zich het bedrijf GRS Infragroep bij ons, de ouders van het kersverse jeugdlid Jake. Zij waren serieus geïnteresseerd om de vereniging, en met name de jeugdgroep te sponsoren. In korte tijd is er toen een plan gemaakt, samen met Heemskerk Sport en Games die de shirts konden leveren. Gezamenlijk werd er een shirtontwerp gemaakt waarin de logo’s van GRS en Heemskerk het beste uitkomen. Er werden passhirts gestuurd en toen de lijst compleet was werd de bestelling gedaan. Eind februari zijn alle nieuwe shirts uitgedeeld. Vanaf dat moment worden alle wedstrijden in die shirts gespeeld.

Dinsdagavond 14 maart – tijdens de jeugdtraining – waren beide sponsors Guido Stokman (GRS Infragroep) en Ronald van der Meer (Heemskerk Sport en Games) aanwezig, zodat we een leuke groepsfoto konden maken. En natuurlijk zijn de logo’s van Play Fair ook goed zichtbaar gebleven.

 

 

 

 

 

Dank jullie wel Guido en Ronald

#GRS Infragroep  #Heemskerk Sport en Games

50 Jaar Spant gezellige happening

Het is alweer 50 jaar geleden dat er in Leimuiden een sportcomplex werd gebouwd. Een aanwinst voor het dorp waar heel veel verenigingen al gebruik van hebben gemaakt en waarin al vaak evenementen, optredens en bijeenkomsten zijn georganiseerd. Het was dus tijd om er een feestje van te maken. Patrick en Dunja van de Spantbar hebben samen met alle verenigingen die gebruik maken van het Spant een middag georganiseerd. Alle inwoners van Leimuiden en Rijnsaterwouden zijn met een huis-aan-huis folder opgeroepen om langs te komen en mee te doen met een van de activiteiten.

Ook Play Fair was er klaar voor.

 

 

 

 

 

 

De robot was natuurlijk weer populair en de hele middag bezet. De kleintjes vermaakten zich met de piramide en de ‘caviabak’. Schuiftafeltennis werd flink uitgeprobeerd. En er moest nog een tafel worden bijgezet omdat er nog flink wat potjes werden gespeeld.

 

 

 

 

 

 

Ook de oude foto’s, de folders en krantenknipsels trokken weer veel bekijks. En zelfs de singletjes met de twee clubliederen en de 60 jaar oude Play Fair embleempjes waren voor sommigen nog interessant genoeg om mee te nemen (voor de liefhebber: er zijn er nog genoeg).

Gezellig en enthousiast KinderTafeltennisFeest bij Play Fair

Dinsdagmiddag 21 februari is het Scholierentoernooi bij onze vereniging georganiseerd. Iets dat we sinds de komst van ’t Spant, al 50 jaar dus, elk jaar proberen te doen. Want de jeugd heeft de toekomst en daar moet je beginnen met bouwen. Jarenlang hebben we overvolle middagen gehad en zelfs een paar jaar een ochtend én een middagsessie met 60 kinderen. Maar tijden veranderen en het aantal kinderen en de keuzes voor die kinderen ook.

Maar wat waren we nu blij met een volle zaal met 30 kinderen. We moesten alle 12 tafels gebruiken om het allemaal mogelijk te maken. Op de eerste vier tafels waren de kinderen uit groepen 3 en 4 enthousiast bezig met spelletjes die raakvlakken hebben met tafeltennis. De coördinatie tussen ogen en handen is echt niet zo vanzelfsprekend. En we zien dat ook wel veranderen in de tijd. Sportcoach Femke had haar sportgroepje meegenomen om te tafeltennissen en heeft trainer Lennert een handje geholpen bij de jongste groep.

 

 

 

 

 

 

Op de andere acht tafels speelden de kinderen van groepen 5 en 6 tegen elkaar en die van 7 en 8. Deze kinderen hebben echte wedstrijdjes gespeeld. Heel veel kinderen hadden nog nooit tafeltennis gespeeld, dus was het alle zeilen bijzetten voor de begeleiders (Ton, Arnold en Laura) om dit in goede banen te leiden. Gelukkig was er een moeder van een jeugdlid die halverwege voor de kinderen wat te drinken kon inschenken met wat lekkers erbij.

Na een korte pauze werd er al een prijs uitgedeeld bij de jongste groep. Lennert had in de 2e ronde bij deze jongste scholieren een heel groepje laten winnen. Meis, Selina en Jasmijn namen heel trots met zijn drieën de prijs in handen en gingen daarmee op de foto. Ze hadden al snel een goede verdeling gemaakt zodat de prijs gaat rouleren. Maar we gaan er voor zorgen dat er snel voor alle drie een mooie medaille komt.

 

 

 

 

 

 

De andere groepen speelden nog een ronde door waarbij de beste van elke poule bij elkaar werden ingedeeld. Onze eigen jeugdleden hebben de 2e ronde geholpen met tellen en daar was Laura heel erg blij mee.

Na afloop waren er natuurlijk ook prijzen voor de winnaars. Bij groep 8 mocht Dennis de prijs in ontvangst nemen. Hij heeft tegen onze eigen leden gespeeld en dat kon hij natuurlijk nooit winnen. Maar omdat hij de enige was uit groep 7/8, was de prijs voor hem.

Bij groep 5/6 is er echt om gestreden. Natuurlijk wonnen Sarah en Jake (die lid zijn) alles, maar daar kwamen Fenne en Sylvie vlak achter. In hun poule kwamen zij als beste naar voren en uiteindelijk wist Fenne van Sylvie te winnen. Samen namen ze met een grote glimlach de prijzen in ontvangst.

Natuurlijk zijn alle kinderen welkom om een paar echte lessen te volgen bij onze jeugdtrainers op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. En het maakt niet uit of dat nu gebeurt of later in het jaar. Als de kinderen het willen proberen zijn ze te allen tijde welkom bij Play Fair.