Nieuws

Jubilarissen bij Play Fair

Het jubileumweekend was ook het moment om een aantal clubgenoten in de schijnwerpers te zetten.

Arnold 60 jaar lid

Om te beginnen natuurlijk Arnold die 60 jaar lid van Play Fair is. Hij kreeg daarvoor een gouden speld van de bond en een mooi boeket. En natuurlijk de waarderende woorden van de voorzitter. Want als iémand zich 60 jaar lang heeft ingezet voor het wel en wee van de club, dan is het Arnold wel die altijd klaar staat om klusjes te doen, een training voor de jeugd over te nemen, schoolgymlessen te verzorgen, enzovoort. Arnold heeft met tussenpozen in totaal 16 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 12 jaar als penningmeester. En in 2019 heeft hij de seniorengroep op de woensdagmiddag opgezet, die nog steeds succesvol draait onder zijn begeleiding.

Hans en Marja 40 jaar lid

Twee andere jubilarissen zijn Hans van Leeuwen en Marja van Veen, beide 40 jaar lid van Play Fair. Zij kregen een plaquette voor langdurig lidmaatschap van de  bond en uiteraard een mooie bos bloemen uitgereikt. Ook Hans en Marja hebben zich in die periode langdurig ingezet voor Play Fair. Hans zelfs 34 jaar (!) als bestuurslid, eerst 19 jaar als wedstrijdsecretaris junioren en daarna nog eens 15 jaar als voorzitter.

Marja en Carin Leden van Verdienste

Vervolgens zijn er twee leden benoemd tot Lid van Verdienste wegens langdurige inzet voor de vereniging: Marja en Carin.

Marja heeft haar creativiteit jarenlang ingezet voor de Evenementencommissie (vanaf 1989), de jubileumcommissie en voor de kamp-weekenden die we voor de jeugd hebben georganiseerd. Met name die creativiteit heeft ons al vele uren plezier opgeleverd.

Carin heeft al in diverse jubileum commissies gezeten en in de jaren ’90 heeft zij een aantal jaren aan de evenementencommissie deelgenomen. Alweer vanaf 2009 maakt Carin deel uit van de commissie voor het organiseren van de Rommelfair (nu de Fair). Vele ritjes vanuit Mijdrecht heeft zij erop zitten om dit alles voor de club te verwezenlijken. Niets is teveel voor haar om de Fair zo goed mogelijk te laten verlopen (en iedereen weet hoe belangrijk de Fair is voor de club).

Voor beide dames is dit dik verdiend. Er is speciaal gewacht tot dit jubileum om hen in het zonnetje te zetten. Geen officiële toestanden, maar de huldiging in jaren 60 outfit in ontvangst nemen past wel bij hen. Wij hopen Marja en Carin nog lang op onze club te mogen zien!

Afscheid van commissies

Arenda heeft al weer flink wat jaren werk verzet in de evenementencommissie en vindt het tijd om het stokje door te geven. Met bloemen en een cadeaubon werd zij bedankt voor al die jaren ondersteuning. Tim stopt met de jubileumcommissie en kreeg ook een bloemetje voor zijn bijdrage.

Jubileum feestavond – terug naar de seventies

Na het weerzien met de oud-leden en de tafeltenniskermis, was de feestavond het volgende hoogtepunt van dit weekend.

Om maar met de deur in huis te vallen: het was weer een ouderwets gezellig en mooi feest dat zeker niet onderdeed voor eerdere edities bij het 50-jarig of 40-jarig bestaan. Natuurlijk is de vereniging een stuk kleiner geworden, maar de Spantbar was goed gevuld. Prachtig dat de meeste feestgangers hun best hebben gedaan om kleding en andere spulletjes te verzamelen voor een kleurrijke jaren 60 of 70 outfit. De foto’s spreken voor zich.

Beginnend met koffie met Play Fair-gebakjes en gewapend met voldoende consumptiebonnen kon iedereen de avond wel doorkomen. Glenn Mollers zorgde met zijn disco als vanouds voor een swingende begeleiding, via oude rock ‘n roll nummers, stevige opzwepende disco en wat rustiger foxtrotjes.

En als er even bijgekomen moest worden van het dansen, dan kon men nog de oude video’s bekijken die de hele avond op het scherm werden gepresenteerd. Dick heeft ondertussen al een flink Play Fair filmarchief aangelegd!

Om middernacht precies was het dan zover: Lang zal ie leven! Want de vereniging is opgericht op 13 mei 1960, dus op 13 november was het exact 62,5 jaar. Daar moest op gezongen en getoost worden.

En de prijs voor de mooiste outfit van de avond is gewonnen door … Irene en Harry. Welverdiend!

 

 

 

 

 

 

De jubileumcommissie heeft veel werk verzet. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we kunnen dan ook op een bijzonder geslaagd weekend terugkijken. Dus: Marja, Carin, Hilde, Sylvia, Tim en Piet bedankt.

Bekijk en download de foto’s en filmpjes hier:
Dit album is gemaakt met Pixeldrain free file sharing.

Presentatie nieuw clubshirt

Tijdens de tafeltenniskermis op zaterdagmiddag is er een nieuw Play Fair clubshirt gepresenteerd.

Al enkele jaren wordt er tijdens de ledenvergaderingen gesproken over de mogelijkheid van shirtsponsoring. In het verleden zijn er echter nooit serieuze stappen ondernomen. Tot twee jaar terug. Toen zijn al onze bekende adverteerders aangeschreven met de vraag of zij shirtsponsoring zouden willen overwegen. Daar is niet direct respons op gekomen. Maar toch diende zich onverwacht een mogelijke sponsor aan.

Jake Stokman is begin dit jaar jeugdlid geworden. Zijn ouders hebben het bedrijf GRS Infrastructuur en zij zouden het leuk vinden om als shirtsponsor de club – en met name de jeugd – te steunen. Daarmee zijn Laura en Hans namens het bestuur, samen met de ouders van Jake, Anja en Guido, en met Ronald van Heemskerk Sport aan de slag gegaan. Ze hebben afspraken gemaakt over de invulling van de sponsoring en gezamenlijk een nieuw shirt ontworpen.

Het resultaat daarvan is het proefshirt dat Jake en Carin zaterdagmiddag hebben geshowd:

Een belangrijk deel van de sponsoring bestaat uit een vast sponsorbedrag per jaar van zowel GRS als Heemskerk. Daarnaast worden de shirtjes voor de jeugdleden volledig en die voor de senioren voor een deel door GRS gesponsord.

Uiteraard zijn wij als vereniging heel blij met deze kans en clubsponsoring en we bedanken Anja en Guido en natuurlijk ook Jake bijzonder voor deze samenwerking. En dat geldt ook voor Ronald van Heemskerk Sport voor het mede creëren van het shirt en hun aandeel in het sponsorbedrag.

Jubileum MJ tafeltenniskermis

Op zaterdagmiddag stond de tafeltenniskermis van MJ tafeltennis op het programma. Helaas waren er niet heel veel kinderen, terwijl er toch zo veel grappige tafeltennisspelletjes waren. En er werd een leuke demonstratie gegeven om te laten zien hoe je kan spelen met drie ballen, met een koekenpan, met minibatjes en zelfs met een barkruk …

Bovendien was er natuurlijk nog een lekkere traktatie zodat iedereen met een voldaan gevoel naar huis kon gaan.

Er zijn veel korte filmpjes en wat foto’s gemaakt die je hieronder kan zien en downloaden. De laatste twee filmpjes zijn van de demonstratie en duren langer (ongeveer 15 minuten), hou daar rekening mee bij het downloaden:
Dit album is gemaakt met Pixeldrain free file sharing.

Oud-leden en ledentoernooi

Op vrijdagavond 11 november begonnen de feestelijkheden rond het jubileum met een toernooi voor oud-leden, leden en vrienden van Play Fair. Al bij de aanloop in de Spantbar – met koffie en gebakjes – was het een leuk weerzien met de vele oude bekenden die zich hadden aangemeld. Er werd al direct veel bijgepraat en oude herinneringen opgehaald.

 

 

 

 

 

 

Al snel was het tijd om naar de zaal te gaan. Veertig spelers op tien tafels speelden een dubbelspeltoernooi. Twee tegen twee, zes ronden en per ronde 10 minuten speeltijd.

   

 

 

 

 

 

Er werd fanatiek gespeeld. Maar bovenal was het natuurlijk gezelligheid troef. Aan elke tafel stonden wel ervaren en minder ervaren spelers naast en tegenover elkaar, maar iedereen kreeg de kans om lekker mee te spelen. Al was er natuurlijk – en dat hoort ook zo – altijd de spirit om de partijtjes te winnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zien we nog meer op de foto’s? Harry speelde weer in het allereerste bordeaux rode Play Fair clubshirt met origineel opgenaaid embleem uit 1960. En onze sportieve burgemeester Astrid Heijstee was op speciale uitnodiging ook van de partij. Leuk dat zij zich ook op deze manier inleeft in de dorpse verenigingen.

Aan het einde van de avond zijn de punten geteld, want een winnaar is er natuurlijk ook altijd. De meeste punten zijn gescoord door oud-lid Martine Keijzer! Daarna volgden Dick en Arnold.

Er zijn nog veel meer foto’s en ook een paar filmpjes van het toernooi; je kunt ze hier bekijken en downloaden (via de menu-knop links boven):

Dit album is gemaakt met Pixeldrain free file sharing.

Play Fair viert niet 60 maar 62,5 jarig bestaan

De vereniging is op 13 mei 1960 opgericht. Toen de vereniging 60 jaar bestond zaten we met de coronaregels waardoor we het één en ander moesten uitstellen.

Op 13 november bestaat onze vereniging precies 62,5 jaar en dat gaan we nu vieren!

Het toernooi

Op vrijdagavond 11 november is er een groot tafeltennistoernooi voor leden/vrienden én oud-leden. En voor degenen die niet meer spelen hopen we op een gezellig samenzijn in onze eigen sporthal ‘t Spant. De oude fotoboeken zoeken we op en er wordt gekeken of ook de oude filmpjes van de vereniging gedraaid kunnen worden.

Officieel is de inschrijvingsdatum al verlopen maar treur niet: tot aan de laatste dag kan je aanmelden of gewoon binnenlopen.

 

 

 

 

Tafeltennisspeeltuin

Zaterdagmiddag vanaf 12 uur wordt het Spant omgetoverd tot een tafeltennisspeeltuin door de mensen van MJ Tafeltennis. Kinderen, maar ook volwassenen zijn welkom om mee te doen met en/of te komen kijken naar de vele leuke en alternatieve tafeltennisspellen.

Je hoeft geen lid te zijn, iedereen is welkom!

 

 

 

 

 

 

Feestavond

Voor alle leden en vrienden zal er die avond een gezellig feest worden georganiseerd in de jaren ’60 en ’70 stijl. Tijdens de avond zullen er ook nog wat mensen gehuldigd worden vanwege hun langdurig lidmaatschap. Dus alle reden om dit grootse feest mee te vieren.

 

Eerste FAIR is een feit!

Na de 40e en tevens laatste Rommelfair in 2019 werd het besluit genomen om over te gaan naar een nieuwe vorm van onze actie. Rommel eruit, maar wat dan? Het werd een Fancy Fair-achtige middag met leuke activiteiten en lekkere snoeperijen.

Allereerst hebben we onder de leden de vraag gesteld: “Heel Play Fair bakt – wat bak jij?” En wat een fantastisch vervolg is daar aan gegeven! Er zijn 18 prachtige en lekkere taarten gemaakt, die wij in onze eigen catering konden verkopen.

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk zijn die taarten, voordat ze verkocht werden, gejureerd door de deskundige juryleden Ina Mollers en Joke Keijzer. En die taak hebben ze zeer serieus genomen. Onafhankelijk van elkaar werd alles geproefd en beoordeeld. Daarna werden de resultaten naast elkaar gelegd en zo zijn de winnaars eruit gekomen. Twee eervolle vermeldingen kregen de taart van Sylvia en de appeltaart van Tim en Sanne. De meest creatieve taart is gemaakt door Anne, de kleindochter van Tiny Lunenburg (senior lid). Zij maakte een prachtige Red Velvettaart, opgemaakt met witte chocolade. De meest smaakvolle taart is een aardbeienvlaai, gemaakt door voorzitter Laura, die daar heel erg verbaasd over was.

 

 

 

 

 

 

Door medewerking en meedenken van de Spantbar is Play Fair de mogelijkheid geboden om zelf met de catering aan de slag te gaan. Koffie met taart bleek een schot in de roos, maar later op de middag werd er ook een biertje of wijntje gedronken. De zitjes en hangtafels waren gezellig bezet en er werd volop meegedaan aan het Rad van Avontuur.

Maar onze belangrijkste doelgroep waren de kinderen uit Leimuiden en Rijnsaterwoude, maar ze kwamen ook van verder weg. Er was een prachtig circuit uitgezet waar de kinderen met een ‘Bingokaart’ langs konden gaan. Er waren allerhande spelletjes, waaronder ook leuke tafeltennisspellen. De kinderen waren lang en enthousiast bezig, waardoor de ouders de tijd hadden voor een drankje en een stukje taart. Op de Bingokaart stond ook wat lekkers en een glas limonade waar stevig gebruik van werd gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kon er geschminkt worden of je kon een prachtige glittertattoo laten plaatsen. Drie vrijwillige dames van buiten onze vereniging hebben zich de hele middag met hart en ziel ingezet voor de kinderen. Als vereniging zijn wij enorm blij en dankbaar dat zij dat hebben willen doen. En ze hebben al aangegeven dat we ze ook voor volgend jaar weer mogen vragen.

 

 

 

 

 

 

Een leuke aanvulling was nog de bloemenkraam. Men kon zelf een boeket samenstellen of gewoon een paar bossen bloemen kopen voor thuis. Met dank aan de sponsors voor deze bloemenpracht.

 

 

 

 

 

 

De inloopavonden waren relatief rustig. Volgend jaar kunnen we dat terugbrengen tot één of twee avonden. Mensen vonden het – terecht – leuker om op zaterdagmiddag op de Fair te komen.

 

 

 

 

 

 

Vanaf 1 september draaide onze digitale veiling al. Heel veel kavels hebben we kunnen vullen met prachtige decoratiespullen die bij Bloksma Keukens vandaan kwamen. Daarnaast waren er ook de – soms al vertrouwde – kavels en weer leuke nieuwe, waarmee ook de veiling weer een succes te noemen is. Spullen die niet op de veiling verkocht werden, waren op de Fair te koop. Ook daarvoor was goede belangstelling.

De stroopwafelactie was ook dit jaar weer een groot succes. Mede door de medewerking van Boon’s, waar we vrijdag en zaterdagochtend mochten staan, zijn er weer heel veel stroopwafels verkocht.

Het eindresultaat: we zijn heel tevreden. Kan het beter: altijd! Daar gaan we zeker aan werken.
Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug!! Op een nóg leuker festijn.

Sport en Bewegen tijdens de Vakantie Kinderweek

De Vakantie Kinderweek had een slechte start op maandagavond, door regen en onweer. Maar vanaf dinsdag werd er toch volop getimmerd bij de huttenbouw. En ook in ‘t Spant was er van alles te doen. Donderdagmiddag stond in het teken van Sport en Bewegen. En natuurlijk was Play Fair daar ook bij betrokken.

Het werd een gezellige middag Sport en Bewegen in ‘t Spant met skeeleren in de Vijverzaal en judo en tafeltennis in de grote zaal. Twee enthousiaste groepen hebben zich onder begeleiding van Ton, Arnold, Laura en wat jeugdleden prima vermaakt.

Dames van de Wouwse Boules bieden workshop aan op veiling Play Fair

Deze workshop werd vorig jaar in oktober tijdens de jaarlijkse Fair in de veiling aangeboden. Een workshop Jeu de Boules … wat moet je je daar bij voorstellen?

Ton van der Meer had daar op geboden en zondag 24 juli was het dan eindelijk zo ver. Met zijn vieren wandelden we naar de Jeu de Boules baan in Leimuiden, naast de school. Er hing een vlag en clubshirt aan het hek. We kregen een uitleg over het spel en de rest zou tijdens het spelen van een wedstrijd vanzelf wel duidelijk worden. Na de wedstrijd werden we verrast met koffie en cake.

 

 

 

 

 

 

Waarna we nóg een kort wedstrijdje hebben gespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was het Leuk? Zeker! Kijk maar naar de foto’s.

Dank je wel, Anneke en Ria, voor de enorm leuke workshop!

Wilt U ook weten hoe het spelletje gaat?

Bied dan op de workshop die ook komende veiling (1 sep tot 8 okt 2022) weer bij de aangeboden kavels zal staan.

Weer of geen weer: De Wouwse Boules spelen altijd buiten

Jeu de boules: dat doen toch oude mannen op marktpleinen in Zuid Franse dorpjes? In de schaduw van platanen, onder het genot van een glaasje wijn, een ijzeren bal gooien naar een klein houten balletje verderop, op een baan van stoffig zand en steentjes …

Ondertussen raken ook in Nederland steeds meer mensen verslingerd aan het spel.

In Rijnsaterwoude is er jaren gespeeld op speciale aangelegde banen achter Sporthal De Meerkant. Maar per 1 augustus verhuizen we naar het Dorpsplein in Rijnsaterwoude.

Houdt u van buitensport? Kom dan eens kijken bij De Wouwse Boules, wij zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leden die het leuk vinden om zich bij ons aan te sluiten. De Wouwse Boules is een recreatieve vereniging. We spelen niet mee in een competitie, maar spelen wel regelmatig toernooien tegen jeu de boules verenigingen uit de omgeving.

Kom kijken

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken op een van onze speeldagen:

Maandag- en donderdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur en na een pauze spelen we verder van 15.30 – 17.00 uur.

Locatie: Het Schoolhuis, Herenweg 22, 2465 AC Rijnsaterwoude.

Contact

Anneke Roozendaal    06-11087134

Corry van Schagen      0172-509515

Ria Bunnik                   0172-509159

www.wouwseboules.weebly.com

 

De jeugd vermaakt zich uitstekend bij Poldersport

Op zaterdag 9 juli hebben de jeugdspelers van Play Fair het seizoen op een spectaculaire manier afgesloten. Deze dag trokken Kayleigh, Lucas, Carlos, Sarah, Noa, Stijn, Jake, Pepijn, Fenna en Zoey, samen met Rob, Arie en Lennert naar De Kwakel om daar allerlei leuke uitdagingen aan te gaan. En er is flink genoten!

 

 

 

 

 

 

Dit is een verslagje van Stijn:

“Op 9 juni 2022 ging de tafeltennisjeugdgroep in de Kwakel poldersporten. Het terrein was heel groot en het had allemaal verschillende onderdelen. Er was een begeleider die zei wat we moesten doen. Bijv. over een sloot slingeren met een touw, op obstakels over het water heen en op een drijvend platform elkaar in het water duwen. Aan het einde gingen we nog buikglijden, dat was ook heel leuk. Nadat we hadden gedoucht kregen we nog een zakje chips en limonade.”

Als er meer verslagjes of stukjes komen, dan komen die hier ook bij.

Hier nog een paar leuke foto’s: