Nieuws

Sarah en Pepijn op de NJM

Op 8 en 9 juni zijn de finales gespeeld van de Nationale Jeugd Meerkampen 2024 in Panningen. Play Fair was daarbij met twee jeugdspelers: Pepijn en Sarah Potters, met Bjorn als coach en met de supporters Janneke, Joec en Laura.

Na een schitterend weekend met echt heel mooi en hoog niveau tafeltennis zijn is Pepijn 6de geworden van de 12 spelers, en dat terwijl hij als elfde was geplaatst. Een hele mooie prestatie waar hij trots op mag zijn. Voor Pepijn is dit het laatste toernooi voor Play Fair. Volgend jaar gaat hij Hoofdklasse en misschien zelfs Landelijk C spelen bij Scylla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het toernooi van Sarah werd op zondag gespeeld. Ook zij is als zesde geëindigd van de 8 speelsters. Een hele knappe prestatie voor iemand die maar 1,5 uur per week traint. De meiden die daar stonden trainen vaak 3 tot 5 keer per week en spelen veel meer toernooien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al een prachtig weekend en op naar volgend jaar.

Gezellige Biljartavond

Elke vereniging in Leimuiden heeft zijn eigen actie. Bij ons is dat de Fair, voorheen Rommelfair.

Vorig jaar hebben we aan andere verenigingen gevraagd om mee te werken aan onze digitale veiling. Twee verenigingen hebben daar gehoor aan gegeven (de bridge- en de biljartvereniging). Als vereniging hebben wij een biljartspelletjesavond gekocht van Biljartvereniging RBV .

Op zaterdagavond 1 juni was het dan zover. Het was gezellig en goed verzorgd, voor jong en oud!

 

Play Fair op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen

In het weekend van 14 en 15 mei werd in Sportcentrum de Trits in Baarn het Nederlands Jeugd Kampioenschap Tafeltennis georganiseerd. Op zaterdag werd het NJK voor B-licenties gespeeld en op zondag was het de beurt aan de A-licenties. De organisatie lag in handen van TTV Shot Soest en met ruim 250 inschrijvingen was het een druk bezet toernooi.

Fenna en Pepijn zijn ook in de uitslagen terug te vinden. Geweldig dat we zulke goede spelers in ons midden hebben!

Pepijn was teleurgesteld over zijn prestaties. Maar vergeet niet dat hij er wel bíj was! Uiteindelijk wist hij bij de A-spelers jongens onder 13, met zijn dubbelpartner Camiel, nog de derde/vierde plaats in het dubbel te halen. Fenna heeft bij de B-spelers meisjes onder 13 fantastisch gespeeld en werd daar 4e. Allebei gefeliciteerd.

Vier kampioenen!

De voorjaarscompetitie 2024 is afgelopen en heeft maar liefst vier kampioensteams opgeleverd.

  • Bij de jeugd is het tweede team van Noa, Fenna en Sarah kampioen geworden. Noa en Sarah speelden de laatste spannende wedstrijd en wisten die met 4-1 te winnen.
  • Arenda en Fred hebben het spannend gemaakt in de 3e klasse. Door de eerste 2 partijen te verliezen was het niet zeker meer of het wel zou lukken, maar uiteindelijk was 3-2 winst precies genoeg om kampioen te worden.
  • Tim, Fred en Arnold hebben in de 3e klasse eveneens het kampioenschap met minimaal verschil van één punt binnengehaald.
  • Mike en Rik lieten er in de 5e klasse geen twijfels over bestaan. Met een dikke 5-0 trokken ze de laatste wedstrijd binnen en daarmee het kampioenschap.

Gefeliciteerd allemaal en veel succes in de volgende competitie.

Scholieren lekker bezig op Kindertafeltennisfeest 2024

Op vrijdag 1 maart heeft MJ Tafeltennis de gymlessen verzorgd voor de schoolkinderen van de Lei.  Enthousiaste reacties volgden en er zouden daarna veel kinderen meedoen aan het Kindertafeltennisfeest, wat al jarenlang door onze vereniging wordt georganiseerd.

Vrijdag 8 maart om 14:00 uur stonden de tafels in de gang klaar om zo snel mogelijk opgezet te worden want om 14:15 kwamen de kinderen binnen gelopen. Sommige hadden zich keurig aangemeld maar het overgrote deel meldde zich spontaan. De 21 kinderen uit groepen 5 en 6 werden in 5 poules ingedeeld, waarna ze met behulp van een vrijwilliger van onze vereniging de wedstrijden gingen spelen.

In de tussentijd waren Arnold en Ton bezig om alle spellen klaar te zetten voor de groepen 3 en 4 die iets later zouden starten. Om 15:15 uur startten 20 kinderen met de tafeltennisspelletjes daar.

Op dat moment was bij de andere kinderen de 1e ronde gespeeld en waren de poulewinnaars bekend. Die werden bij elkaar gezet en gingen daarna de strijd aan met elkaar. Er werden al prachtige partijen gespeeld door kinderen die niet op tafeltennis zitten (maar dat best zouden kunnen). Ook de andere kinderen speelden een vervolgpoule, allemaal zo goed mogelijk op sterkte ingedeeld.

Ton en Arnold hadden de groepen 3 en 4 prima onder controle en het was een enthousiasme ten top bij iedereen. Ook het rondje om de tafel werd nog ingezet omdat de finalepoule langer duurde dan de andere poules.

Tegen 16:30 uur was de laatste wedstrijd gespeeld en waren de winnaars bekend. Bij groepen 3 en 4 werden Selina (110 punten) en Jasmijn (107) de winnaars. Sven werd eerste bij de groepen 5 en 6 en Tygo kreeg de tweede prijs. Omdat er geen kinderen uit de groepen 7 en 8 waren, gingen die prijzen naar de 2 meisjes die zich heel dapper staande hielden tussen alle jongens. Iris had alle partijen in de vervolgpoule gewonnen en kreeg de eerste prijs en Feline de tweede prijs. Daarna volgde nog een mooie groepsfoto!

Sarah en Fenna van onze vereniging deden mee en begeleidden op volwassen wijze hun eigen poule. De moeders Janneke en Chantal waren ook hard nodig om een poule te begeleiden. Net zoals Piet, Antoinette, Hans en Laura, en Pepijn die na zijn schooltijd nog een handje kwam helpen.

Alle vrijwilligers voor deze middag ontzettend bedankt.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daverende clubdag

Ontbijt

De voorzitter Laura memoreerde het nog even: Play Fair bestaat 64 jaar en voor zover bekend is er altijd een clubdag met gezamenlijk ontbijt geweest. Een geweldige traditie dus die we nog lang in stand gaan houden, want de belangstelling was groot met leden en partners en kinderen, jeugd met hun ouders en de leden van de woensdagmiddaggroep. Met een groep van in totaal ruim 60 mensen was het een reuze gezellig ontbijt dat door alle aanwezigen enorm werd gewaardeerd.

Aan het eind van het ontbijt werden de Kampioensdiploma’s uitgedeeld aan de teams die vorig jaar kampioen zijn geworden. Daarna werd de Prestatieprijs uitgereikt voor de speler – junior of senior – die in de competities in het afgelopen jaar de hoogste scores wist te halen. Dit jaar was deze voor Pepijn Potters die geen competitiewedstrijd heeft verloren in beide competities in 2023 en dus een 100% score had.

Tenslotte is er jaarlijks de Mars de Rijk-aanmoedigingsprijs. Die was dit jaar voor Emiel Bunck, de penningmeester van onze club. Ondanks ziekte bij zijn vrouw en bij hemzelf blijft hij voor de club aan het werk en wij hopen hem hiermee een kleine ondersteuning te hebben gegeven om op een positieve manier vooruit te blijven kijken.

Na het vlot opruimen van de ontbijtzaal én het inrichten van de speelzaal konden de finales van de clubkampioenschappen beginnen.

Clubkampioenschappen 2024

In de afgelopen weken zijn er voorrondes gespeeld in verschillende categorieën bij de jeugd, senioren en woensdagmiddaggroep waarna de Clubkampioenschappen werden afgesloten met alle finales tijdens onze Clubdag. De wedstrijdleiding was dit jaar in handen van de twee jonge wedstrijdsecretarissen. Tim en Arie hebben de indelingen gemaakt, de prijzen gekocht en alles voor iedereen zo goed mogelijk proberen te regelen. Ook op de wedstrijddag zelf hadden ze de leiding en dat verliep allemaal prima. Complimenten dus!

Om 13:00 uur startten de finales, meestal twee partijen tegelijk en af en toe een enkele finale omdat een aantal personen meerdere finales moesten spelen. Pepijn Potters spande de kroon met 4 finales, 2 bij de jeugd en 2 bij de senioren, die hij vervolgens ook allemaal nog wist te winnen. Hieronder volgen alle winnaars:

Jeugd dubbel B: 1e Noa Remmelts en Fenna van der Steeg – 2e Sarah Potters en Jake Stokman

Jeugd dubbel A: 1e Pepijn Potters en Joec van der Voort – 2e Zoey Remmelts en Carlos Godwaldt

Jeugd enkel C: 1e Stijn van der Merché – 2e Lucas van Nieuwpoort

Jeugd enkel B: 1e Sarah Potters – 2e Noa Remmelts

Jeugd enkel A: 1e Pepijn Potters – 2e Carlos Godwaldt

Senioren woensdagmiddag dames: 1e Lia Petit – 2e Djoeke de Wagenaar

Senioren woensdagmiddag heren: 1e Johan van der Meer – 2e Theo Zandvliet

Senioren mixdubbel: 1e Arie Roos en Sabine Brand – 2e Hans Brand en Laura van der Meer

Senioren dubbel B: 1e Ton Brand en Hans Brand – 2e Irene van der Burg en Rik Owel

Senioren dubbel A: 1e Pepijn Potters en Bjorn van der Voort – 2e Sabine Brand en Fred Brand

Senioren enkel B: 1e Pepijn Potters – 2e Hans Brand

Senioren enkel A: 1e Arie Roos – 2e Sabine Brand

Foto’s

Via het menu (de 3 streepjes) linksboven kun je foto’s downloaden.

Lennert Lid van Verdienste

Onze jeugd heeft op 23 december het seizoen afgesloten. Daarbij organiseerde Lennert Eikelenboom zijn laatste toernooi voor onze jeugd.
Nadat Lennert de prijswinnaars had bekendgemaakt werd hij verrast door voorzitter Laura. Lennert is volgend jaar 25 jaar lid, waarvan 15 jaar als jeugdtrainer en 5 jaar als bestuurslid. Voor Play Fair is dat reden genoeg om hem “Lid van Verdienste” te maken. De vereniging vindt het jammer dat hij stopt als jeugdtrainer, maar is ook blij met Arie als opvolger. De jeugdspelers verrasten Lennert met een mooie kerstkaart met een cadeaubon, waarna Lennert iedereen trakteerde op een drankje in de Spantbar.

Eerste voorGAAF toernooi druk bezocht

Arie en Tim hebben flink aan de bel getrokken om leden en vrienden van Play Fair te verleiden om aan dit toernooi mee te doen. En met succes, want met zo’n 24 deelnemers was de zaal goed gevuld. Het was een leuke mix van vrienden, woensdagmiddagspelers, recreatiespelers en competitiespelers. Er werden partijen gespeeld met games tot de 21. En afhankelijk van je ranking kreeg je een aantal punten voor (of tegen). Er werd gestart met 4 poules waarvan de beste 16 doorgingen naar de volgende rondes. Vanaf daar was het een afvalrace.

De laatste vier waren Fred van der Meer, Arnold, Mike en Arie. Fred en Arnold speelden om de derde en vierde plaats. Daarbij trok Arnold net aan het langste eind en moest Fred genoegen nemen met de chocoladeletter als vierde prijs. De finale ging dus tussen Arie (niet verrassend) en Mike (heel verrassend). Mike had daarvóór in de halve finale al Arnold verslagen en speelde een top-wedstrijd tegen Arie. Maar uiteindelijk was Arie een maatje te groot en haalde de eerste plaats binnen.

Fair 2023 beter bezocht dan voorgaande

Het was gezellig druk in het Spant op zaterdagmiddag 28 oktober. Misschien hielp het matige weer een handje mee. Maar het succes van vorig jaar heeft waarschijnlijk ook meer mensen en vooral kinderen naar de Fair getrokken.

Er was veel ruimte voor leuke activiteiten voor kinderen en jongeren. De jongste kinderen kochten grif de ‘bingo-kaarten’ waarmee ze verschillende spellen konden doen en aan het einde nog een traktatie toe kregen. Ze lieten een tattoo zetten bij Esmee en Myrna. Deden enthousiast mee met de sjoelcompetitie. En vermaakten zich met de verschillende tafeltennis- en andere spellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen kon voordat men naar huis ging, bij de bloementafel zelf een boeket maken of een bosje kopen om mee te nemen.

Natuurlijk was er ook ruimte voor tafeltennis: spelen tegen de robot, je smash-snelheid meten of schuiftafeltennissen spelen. En dit jaar was er ook een darthoek voor een kleine dart-competitie.

 

 

 

 

 

 

Er was een gezellige hoek voor een kopje koffie met een stukje zelfgebakken taart (uit de “heel Play Fair bakt”-wedstrijd). Of anders een biertje, wijntje of frisje, terwijl de kinderen zich vermaakten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel Play Fair bakt

De wedstrijd “Heel Play Fair bakt” heeft dit jaar 10 taarten opgeleverd die zijn gekeurd en vervolgens bij de koffie zijn verkocht. De taarten zijn beoordeeld en geproefd door een onafhankelijke jury bestaande uit Janneke Potters en Bianca Klock. Bij de jeugdinzendingen was de red velvet taart van Zoey de allerbeste, met nog eervolle vermeldingen voor Sarah en Fenna. Bij de senioren kwam de hartige taart van Laura als mooiste en lekkerste uit de bus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaste onderdelen

Daarnaast waren er, als vanouds, de vaste onderdelen:

  • Het Kluisspel: het nummer op de huis-aan-huis verspreide folder kan worden gecontroleerd. Als de kluis opengaat wint de bezoeker € 50,- (er zijn altijd 20 winnende nummers in omloop). Er zijn dit jaar 150 folders gecontroleerd (van de 2600 die zijn uitgedeeld), maar helaas is de kluis niet opengegaan.
  • Stroopwafelverkoop: de kakelverse Goudse stroopwafels. Maar liefst 864 pakjes stroopwafels zijn er van de hand gegaan.
  • De inteken-loterij met zes diners, gesponsord door lokale restaurants: De Parel, Bij René, Prik en Proost, Aqua, De Dyck en Cafetaria Van Geffen.
  • De inteken-loterij met twee grote levensmiddelentassen, gesponsord door Jumbo Nieuw-Vennep en nog twee kleine tassen.
  • De grote loterij. Deze was niet helemaal uitverkocht: 2150 van de 2500 loten zijn er verkocht, maar dat was toch een stuk meer dan vorig jaar.
  • Het Rad van Avontuur heeft 6 rondes gedraaid waarvan de lootjes vlot van de hand gingen.

Online veiling

De online veiling bevatte dit jaar 88 kavels, waarvan er 46 zijn verkocht. Ook dit was weer een forse bijdrage aan de opbrengst van deze Fair. Ook hiermee gaan we volgend jaar weer door, hopelijk met nog meer aanbieders en kopers.

Tot volgend jaar!

Wij kijken terug op een geslaagde tweede editie van dit evenement. Er zijn nog wat leerpuntjes voor volgend jaar, maar we gaan zéker door op deze weg.

Iedereen die is geweest en ons heeft gesteund: heel erg bedankt voor uw bijdrage in de vorm van een advertentie, het kopen van stroopwafels, loten, veilingitems, bingokaarten, bloemen, koffie met taart, enz.

Nieuwe “oude” winnaars bij de Leimuidense Open Dubbelkampioenschappen  

Met 8 koppels was de opkomst niet echt groot. Afmeldingen vanwege reünie, ziekte, vakantie of familie-uitje zorgde ervoor dat we wat vaste deelnemers misten. Maar dat heeft niet afgedaan aan de gezelligheid en dat staat bij dit toernooi voorop. Niet alleen goede tafeltennissers doen mee aan dit toernooi. Maar ook als nieuweling, jeugdspelers, oudere senior of als tennisser meedoen was allemaal mogelijk.

De 8 koppels werden in twee poules ingedeeld. Op twee tafels speelden Bjorn en Martine, Ina en Johan, Ronald en Mats en Pepijn en Jorg hun wedstrijden. Op de andere twee tafels ging de strijd tussen Hans en Ben, Arnold en Dick, Laura en David en Peter en Martin. Daar zaten beste spannende wedstrijden tussen, maar de nummers één waren in beide poules overduidelijk. Na de pauze werden de nummers 4, 3, 2 en 1 uit beide poules tegen elkaar geplaatst en toen kwamen pas de echte spannende wedstrijden naar voren.

Peter en Martin verloren van Jorg en Pepijn. Laura en David moesten na 5 spannende games de winst aan Ina en Johan geven. Ronald en Mats wisten het als niet-tafeltennissers Hans en Ben heel moeilijk te maken, maar trokken toch net aan het kortste eind. Dat betekent dat Bjorn en Martine – als jeugdig koppel – de strijd aan moesten gaan tegen twee oudgedienden. En dat je die niet zomaar aan de kant zet met hun ervaring bleek uit de uitslag: 3 – 2 voor Arnold en Dick die de vijfde game nipt met 11-9 wonnen.

Dick en Arnold, nogmaals gefeliciteerd! En volgend jaar gaan we ervan uit dat jullie deze titel gaan verdedigen.

Groet Laura