Nieuws

Meisjestoernooi Make-Up Masters

Op verzoek van de voorzitter van de toernooicommissie van de Afdeling West is Play Fair bereid gevonden om een meisjestoernooi te organiseren. Helaas waren er geen inschrijvingen vanuit de verenigingen van Afdeling West. Helaas ja, want het was een puik toernooi. Heel gemoedelijk, gezellig en goed verzorgd door toernooi-meester Arie Roos (jeugdtrainer bij Play Fair). Alleen HTC uit Hoofddorp was met een groep van acht meisjes aanwezig om samen met de vijf meiden van Play Fair het toernooi te spelen.

De meisjes waren ingedeeld in een A- en B-klasse. In de A-klasse was het al snel duidelijk dat Zoey en Zoey de finale zouden gaan spelen. Voor de duidelijkheid: Zoey van Play Fair en Zoey van HTC. In een spannende finale trok Zoey van HTC uiteindelijk aan het langste eind. Gefeliciteerd Zoey en Zoey!

In de B-klasse was er ook een finale tussen Play Fair en HTC. Het was een prachtige partij met mooi tafeltennis, waarin Myrthe van HTC toch de terechte winnaar werd tegen onze Fenna. Knap gespeeld van beide, dus ook allebei gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

Tussendoor werd er ook nog druk gespeeld tegen de robot, op de schuiftafeltennistafel en bij de ping-pong piramide. De meisjes konden ook genieten van paaseitjes en limonade en na afloop van de chocolade paastraktatie. En ze konden de nagels laten lakken in allerlei kleuren – al moest er af en toe flink met de handen worden gewapperd om weer met droge nagels te kunnen spelen.

Al met al een geslaagd toernooi, met dank aan toernooimeester Arie, zijn helpers Ina, Arnold en Hans, Myrna voor het nagellakken, de ouders – die de meeste partijen hebben geteld – en natuurlijk alle meisjes die hebben meegedaan.

Play Fair omarmt de Shirtsponsors

Jaren geleden werd er in een Algemene Ledenvergadering besloten om de naam Play Fair nooit aan een sponsor te koppelen. De club wilde de naam en onafhankelijkheid niet opgeven, zo was het idee. Dat was een mooie gedachte, maar het was nog een tijd dat we het financieel makkelijk konden behappen. Met meer leden en lagere huurprijzen.

Die situatie is in de loop van de jaren echter erg veranderd. Drie jaar geleden werd daarom tijdens de ALV afgesproken om toch te gaan kijken naar de mogelijkheid van een club/shirtsponsor. Hoe doen andere verenigingen dat? Wat zijn de afspraken die je met een sponsor kan maken?

Er werd een plan op tafel gelegd, maar toen moesten er nog sponsors worden gezocht. In de coronaperiode lag de zoektocht natuurlijk even stil. We waren al blij dat de bedrijven die ons steunen door middel van advertenties, dat bleven doen.

Vorig jaar meldde zich het bedrijf GRS Infragroep bij ons, de ouders van het kersverse jeugdlid Jake. Zij waren serieus geïnteresseerd om de vereniging, en met name de jeugdgroep te sponsoren. In korte tijd is er toen een plan gemaakt, samen met Heemskerk Sport en Games die de shirts konden leveren. Gezamenlijk werd er een shirtontwerp gemaakt waarin de logo’s van GRS en Heemskerk het beste uitkomen. Er werden passhirts gestuurd en toen de lijst compleet was werd de bestelling gedaan. Eind februari zijn alle nieuwe shirts uitgedeeld. Vanaf dat moment worden alle wedstrijden in die shirts gespeeld.

Dinsdagavond 14 maart – tijdens de jeugdtraining – waren beide sponsors Guido Stokman (GRS Infragroep) en Ronald van der Meer (Heemskerk Sport en Games) aanwezig, zodat we een leuke groepsfoto konden maken. En natuurlijk zijn de logo’s van Play Fair ook goed zichtbaar gebleven.

 

 

 

 

 

Dank jullie wel Guido en Ronald

#GRS Infragroep  #Heemskerk Sport en Games

50 Jaar Spant gezellige happening

Het is alweer 50 jaar geleden dat er in Leimuiden een sportcomplex werd gebouwd. Een aanwinst voor het dorp waar heel veel verenigingen al gebruik van hebben gemaakt en waarin al vaak evenementen, optredens en bijeenkomsten zijn georganiseerd. Het was dus tijd om er een feestje van te maken. Patrick en Dunja van de Spantbar hebben samen met alle verenigingen die gebruik maken van het Spant een middag georganiseerd. Alle inwoners van Leimuiden en Rijnsaterwouden zijn met een huis-aan-huis folder opgeroepen om langs te komen en mee te doen met een van de activiteiten.

Ook Play Fair was er klaar voor.

 

 

 

 

 

 

De robot was natuurlijk weer populair en de hele middag bezet. De kleintjes vermaakten zich met de piramide en de ‘caviabak’. Schuiftafeltennis werd flink uitgeprobeerd. En er moest nog een tafel worden bijgezet omdat er nog flink wat potjes werden gespeeld.

 

 

 

 

 

 

Ook de oude foto’s, de folders en krantenknipsels trokken weer veel bekijks. En zelfs de singletjes met de twee clubliederen en de 60 jaar oude Play Fair embleempjes waren voor sommigen nog interessant genoeg om mee te nemen (voor de liefhebber: er zijn er nog genoeg).

Gezellig en enthousiast KinderTafeltennisFeest bij Play Fair

Dinsdagmiddag 21 februari is het Scholierentoernooi bij onze vereniging georganiseerd. Iets dat we sinds de komst van ’t Spant, al 50 jaar dus, elk jaar proberen te doen. Want de jeugd heeft de toekomst en daar moet je beginnen met bouwen. Jarenlang hebben we overvolle middagen gehad en zelfs een paar jaar een ochtend én een middagsessie met 60 kinderen. Maar tijden veranderen en het aantal kinderen en de keuzes voor die kinderen ook.

Maar wat waren we nu blij met een volle zaal met 30 kinderen. We moesten alle 12 tafels gebruiken om het allemaal mogelijk te maken. Op de eerste vier tafels waren de kinderen uit groepen 3 en 4 enthousiast bezig met spelletjes die raakvlakken hebben met tafeltennis. De coördinatie tussen ogen en handen is echt niet zo vanzelfsprekend. En we zien dat ook wel veranderen in de tijd. Sportcoach Femke had haar sportgroepje meegenomen om te tafeltennissen en heeft trainer Lennert een handje geholpen bij de jongste groep.

 

 

 

 

 

 

Op de andere acht tafels speelden de kinderen van groepen 5 en 6 tegen elkaar en die van 7 en 8. Deze kinderen hebben echte wedstrijdjes gespeeld. Heel veel kinderen hadden nog nooit tafeltennis gespeeld, dus was het alle zeilen bijzetten voor de begeleiders (Ton, Arnold en Laura) om dit in goede banen te leiden. Gelukkig was er een moeder van een jeugdlid die halverwege voor de kinderen wat te drinken kon inschenken met wat lekkers erbij.

Na een korte pauze werd er al een prijs uitgedeeld bij de jongste groep. Lennert had in de 2e ronde bij deze jongste scholieren een heel groepje laten winnen. Meis, Selina en Jasmijn namen heel trots met zijn drieën de prijs in handen en gingen daarmee op de foto. Ze hadden al snel een goede verdeling gemaakt zodat de prijs gaat rouleren. Maar we gaan er voor zorgen dat er snel voor alle drie een mooie medaille komt.

 

 

 

 

 

 

De andere groepen speelden nog een ronde door waarbij de beste van elke poule bij elkaar werden ingedeeld. Onze eigen jeugdleden hebben de 2e ronde geholpen met tellen en daar was Laura heel erg blij mee.

Na afloop waren er natuurlijk ook prijzen voor de winnaars. Bij groep 8 mocht Dennis de prijs in ontvangst nemen. Hij heeft tegen onze eigen leden gespeeld en dat kon hij natuurlijk nooit winnen. Maar omdat hij de enige was uit groep 7/8, was de prijs voor hem.

Bij groep 5/6 is er echt om gestreden. Natuurlijk wonnen Sarah en Jake (die lid zijn) alles, maar daar kwamen Fenne en Sylvie vlak achter. In hun poule kwamen zij als beste naar voren en uiteindelijk wist Fenne van Sylvie te winnen. Samen namen ze met een grote glimlach de prijzen in ontvangst.

Natuurlijk zijn alle kinderen welkom om een paar echte lessen te volgen bij onze jeugdtrainers op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. En het maakt niet uit of dat nu gebeurt of later in het jaar. Als de kinderen het willen proberen zijn ze te allen tijde welkom bij Play Fair.

Play Fair maakt schuiftafeltennis mogelijk in Hof van Alkemade en De Ontmoeting

De Ontmoeting in Leimuiden doet zijn naam eer aan. Het is sinds zijn ontstaan een belangrijke ontmoetingsplaats geworden in onze dorpsgemeenschap. Zo zijn er bijvoorbeeld twee keer per week samenkomsten voor ouderen die daar behoefte aan hebben. Er zijn er die lichamelijk niet goed uit de voeten kunnen, geestelijk achterop raken – al dan niet door dementie – of mensen die de eenzaamheid ontvluchten. De groep komt bij elkaar onder begeleiding van Activite en de bezoekers kunnen aan kleine activiteiten meedoen of gewoon een kopje koffie drinken en een praatje maken.

Nu is er een nieuwe activiteit bij gekomen: schuiftafeltennis. Play Fair heeft samen met De Driemaster een nieuwe schuiftafeltennisset verzorgd en aangeboden aan De Ontmoeting. De set is via De Driemaster gesponsord vanuit het Sportakkoord.

 

 

 

 

 

Op 27 januari dit jaar is op eenzelfde wijze ook al een set overhandigd aan de Hof van Alkemade.

 

 

 

 

Tafeltennis als Parkinson therapie

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar therapieën om Parkinson te bestrijden of te verlichten. Sport en beweging spelen daarbij een belangrijke rol en tafeltennis is bij uitstek geschikt. Lees bijvoorbeeld dit verhaal van Natasha van Leeuwen op de website van het Parkinsonfonds, die er met pingpong alles aan doet om de ziekte te vertragen.

Clubdag 2023 succesvol en goed bezocht

Na twee jaar zonder clubdag konden we de aloude traditie weer voortzetten: ontbijt met de hele club en daarna alle clubfinales spelen.

Ontbijt

Bij het ontbijt schoven 50 mensen aan. Bijna alle jeugdleden waren er, al dan niet vergezeld van ouders, en ook veel woensdagmiddagspelers waren er bij. Het ontbijt was weer goed verzorgd, maar het ging natuurlijk vooral om de gezelligheid van de hele groep bij elkaar. Natuurlijk werden ook de vaste onderdelen afgehandeld. Eerst werden de diploma’s voor de kampioenen uitgereikt (deze keer alleen het jeugdteam Zoey, Carlos, Joec en Pepijn). Daarna de prestatieprijs voor de hoogst scorende competitiespeler. Dat was onbetwistbaar Pepijn Potters die zowel in het voorjaar als in het najaar 100 % scoorde; dat hadden we nog niet vaak gezien. En tenslotte was er nog de Mars de Rijk-aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende jeugdspeler. Dit keer was dat Kayleigh van Nieuwpoort, die in de allerlaatste wedstrijd voor het eerst een partij won én in de trainingen ook duidelijke vorderingen maakt.

 

 

 

 

 

 

Finales

Vervolgens werd het ontbijt afgeruimd en de zaal ingericht voor de finalepartijen.

De uitslagen daarvan zijn als volgt:

 • Junioren dubbel B: Noa en Fenna versloegen de mannen Lucas en Stijn toch nog redelijk eenvoudig met 3-0.
 • Junioren dubbel A: Zoey en Carlos konden het geweld van Pepijn en Joec niet weerstaan en gingen met 3-0 ten onder.
 • Junioren enkel B: Fenna en Noa gingen de hele wedstrijd gelijk op, maar uiteindelijk won Fenna – toch nog verrassend – met 3-2.
 • Junioren enkel A: Zoey en Pepijn zijn normaal aardig aan elkaar gewaagd, maar in deze finale kende Pepijn geen genade en won met 3-0. Hij is dus de Play Fair jeugdkampioen 2023!
 • Woensdagmiddag dames: Lia en Anneke zijn twee oude rotten die vroeger veel bij RTC hebben gespeeld, maar Lia speelde het listiger en won met 3-0.
 • Woensdagmiddag heren: Ben is nog maar amper lid en stond al direct in de finale. Maar de ervaring van Johan woog toch het zwaarst, hij won eenvoudig met 3-0.
 • Senioren mix-dubbel: Dit was een spannende en leuke pot, waarin Sylvia en Bjorn met 3-2 wonnen van Arenda en Fred.
 • Senioren dubbel B: Ook hier was het lang spannend. Op het eind van de 5e game stonden Laura en Ina op winst, maar door een paar overmoedige aanvallen ging toch de winst met 3-2 naar Marina en Sylvia.
 • Senioren dubbel A: En nog een spannende partij. De ‘oudjes’ Dick en Arnold hielden lang stand met listig bekeken spel, maar de ‘jonkies’ Arenda en Arie worstelden zich toch nog naar een 3-2 winst.
 • Senioren enkel B: Marina won de eerste game mooi, maar verloor de tweede gek genoeg met 11-0. Daarna ging het redelijk gelijk op, maar trok Hans aan het langste eind met 3-1.
 • Senioren enkel A: Bjorn is al heel wat jaren de onbetwiste clubkampioen en wacht al jaren op een opvolger. Ook deze keer leek dat niet te gaan gebeuren toen Arie met 0-2 achter kwam. Maar Arie herpakte zichzelf, stapte over op een iets voorzichtiger tactiek en trok de partij stukje bij beetje naar zich toe. Hij won dus – met soms spectaculaire rally’s – met 3-2 en mag zich Play Fair clubkampioen 2023 noemen.

Iedereen gefeliciteerd met de eerste of tweede prijs!

Er zijn veel foto’s en een paar filmpjes gemaakt, zowel bij het ontbijt als van de finalepartijen en prijsuitreikingen:

Dit album is gemaakt met Pixeldrain free file sharing. Klik op een foto of video en daarna op de menu-knop linksboven om te downloaden of delen. 

Pupillen 1 – Zoey, Carlos, Pepijn, Joec – Kampioen

Zaterdag 3 december is ons eerste pupillenteam (duo) kampioen geworden. Op het nippertje. Er moest tegen de directe concurrent nog twee punten worden gehaald om zeker kampioen te worden. Bij één punt zouden er games en misschien punten geteld moeten worden om te bepalen wie er kampioen zou zijn.

Joec en Carlos waren de twee spelers die het vandaag moesten doen. Maar het ging niet makkelijk. De tegenstanders Joël en Yme van Pecos waren heel gedreven en na de eerste drie partijen stond Play Fair met 0-3 achter, mede door de spanning die ze niet gewend waren. Zowel de spelers als de ouders lieten zich meeslepen in de spanning en het fanatisme van de tegenstanders. Er kwamen zelfs tranen aan te pas. Maar dat hoort natuurlijk ook bij, al zijn we dat op het pupillenniveau eigenlijk niet zo gewend.

In de pauze na het dubbel is er goed gesproken met Joec en Carlos. Belangrijk was om ze te overtuigen dat ze best mogen verliezen, maar dat we wel willen zien dat ze durven te spelen: fanatiek en met een glimlach dus. Daarna was Joec aan de beurt en die kon in vier spannende games de wedstrijd tegen Yme naar zich toe trekken. Het was genieten van prachtig tafeltennis van twee kanten. Daarna moest Carlos de laatste wedstrijd tegen Joël, de beste speler van Pecos. Die verloor hij op het nippertje in 5 games in – wederom – een prachtige spannende pot.

Na de wedstrijd stonden Pecos en Play gelijk op 30 punten. Play Fair had 4-1 uit gewonnen en 4-1 thuis verloren. Dus dan moeten de onderlinge games worden geteld en daaruit bleek dat Play Fair uiteindelijk één game meer had gewonnen!

Deze wedstrijden waren spannender dan die van het Nederlands elftal de afgelopen week. Maar met een kleine attentie van Arie kon iedereen opgelucht naar huis.

Gefeliciteerd Carlos, Joec, Pepijn en Zoey!

 

Jubilarissen bij Play Fair

Het jubileumweekend was ook het moment om een aantal clubgenoten in de schijnwerpers te zetten.

Arnold 60 jaar lid

Om te beginnen natuurlijk Arnold die 60 jaar lid van Play Fair is. Hij kreeg daarvoor een gouden speld van de bond en een mooi boeket. En natuurlijk de waarderende woorden van de voorzitter. Want als iémand zich 60 jaar lang heeft ingezet voor het wel en wee van de club, dan is het Arnold wel die altijd klaar staat om klusjes te doen, een training voor de jeugd over te nemen, schoolgymlessen te verzorgen, enzovoort. Arnold heeft met tussenpozen in totaal 16 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 12 jaar als penningmeester. En in 2019 heeft hij de seniorengroep op de woensdagmiddag opgezet, die nog steeds succesvol draait onder zijn begeleiding.

Hans en Marja 40 jaar lid

Twee andere jubilarissen zijn Hans van Leeuwen en Marja van Veen, beide 40 jaar lid van Play Fair. Zij kregen een plaquette voor langdurig lidmaatschap van de  bond en uiteraard een mooie bos bloemen uitgereikt. Ook Hans en Marja hebben zich in die periode langdurig ingezet voor Play Fair. Hans zelfs 34 jaar (!) als bestuurslid, eerst 19 jaar als wedstrijdsecretaris junioren en daarna nog eens 15 jaar als voorzitter.

Marja en Carin Leden van Verdienste

Vervolgens zijn er twee leden benoemd tot Lid van Verdienste wegens langdurige inzet voor de vereniging: Marja en Carin.

Marja heeft haar creativiteit jarenlang ingezet voor de Evenementencommissie (vanaf 1989), de jubileumcommissie en voor de kamp-weekenden die we voor de jeugd hebben georganiseerd. Met name die creativiteit heeft ons al vele uren plezier opgeleverd.

Carin heeft al in diverse jubileum commissies gezeten en in de jaren ’90 heeft zij een aantal jaren aan de evenementencommissie deelgenomen. Alweer vanaf 2009 maakt Carin deel uit van de commissie voor het organiseren van de Rommelfair (nu de Fair). Vele ritjes vanuit Mijdrecht heeft zij erop zitten om dit alles voor de club te verwezenlijken. Niets is teveel voor haar om de Fair zo goed mogelijk te laten verlopen (en iedereen weet hoe belangrijk de Fair is voor de club).

Voor beide dames is dit dik verdiend. Er is speciaal gewacht tot dit jubileum om hen in het zonnetje te zetten. Geen officiële toestanden, maar de huldiging in jaren 60 outfit in ontvangst nemen past wel bij hen. Wij hopen Marja en Carin nog lang op onze club te mogen zien!

Afscheid van commissies

Arenda heeft al weer flink wat jaren werk verzet in de evenementencommissie en vindt het tijd om het stokje door te geven. Met bloemen en een cadeaubon werd zij bedankt voor al die jaren ondersteuning. Tim stopt met de jubileumcommissie en kreeg ook een bloemetje voor zijn bijdrage.

Jubileum feestavond – terug naar de seventies

Na het weerzien met de oud-leden en de tafeltenniskermis, was de feestavond het volgende hoogtepunt van dit weekend.

Om maar met de deur in huis te vallen: het was weer een ouderwets gezellig en mooi feest dat zeker niet onderdeed voor eerdere edities bij het 50-jarig of 40-jarig bestaan. Natuurlijk is de vereniging een stuk kleiner geworden, maar de Spantbar was goed gevuld. Prachtig dat de meeste feestgangers hun best hebben gedaan om kleding en andere spulletjes te verzamelen voor een kleurrijke jaren 60 of 70 outfit. De foto’s spreken voor zich.

Beginnend met koffie met Play Fair-gebakjes en gewapend met voldoende consumptiebonnen kon iedereen de avond wel doorkomen. Glenn Mollers zorgde met zijn disco als vanouds voor een swingende begeleiding, via oude rock ‘n roll nummers, stevige opzwepende disco en wat rustiger foxtrotjes.

En als er even bijgekomen moest worden van het dansen, dan kon men nog de oude video’s bekijken die de hele avond op het scherm werden gepresenteerd. Dick heeft ondertussen al een flink Play Fair filmarchief aangelegd!

Om middernacht precies was het dan zover: Lang zal ie leven! Want de vereniging is opgericht op 13 mei 1960, dus op 13 november was het exact 62,5 jaar. Daar moest op gezongen en getoost worden.

En de prijs voor de mooiste outfit van de avond is gewonnen door … Irene en Harry. Welverdiend!

 

 

 

 

 

 

De jubileumcommissie heeft veel werk verzet. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we kunnen dan ook op een bijzonder geslaagd weekend terugkijken. Dus: Marja, Carin, Hilde, Sylvia, Tim en Piet bedankt.

Bekijk en download de foto’s en filmpjes hier:
Dit album is gemaakt met Pixeldrain free file sharing.

Presentatie nieuw clubshirt

Tijdens de tafeltenniskermis op zaterdagmiddag is er een nieuw Play Fair clubshirt gepresenteerd.

Al enkele jaren wordt er tijdens de ledenvergaderingen gesproken over de mogelijkheid van shirtsponsoring. In het verleden zijn er echter nooit serieuze stappen ondernomen. Tot twee jaar terug. Toen zijn al onze bekende adverteerders aangeschreven met de vraag of zij shirtsponsoring zouden willen overwegen. Daar is niet direct respons op gekomen. Maar toch diende zich onverwacht een mogelijke sponsor aan.

Jake Stokman is begin dit jaar jeugdlid geworden. Zijn ouders hebben het bedrijf GRS Infrastructuur en zij zouden het leuk vinden om als shirtsponsor de club – en met name de jeugd – te steunen. Daarmee zijn Laura en Hans namens het bestuur, samen met de ouders van Jake, Anja en Guido, en met Ronald van Heemskerk Sport aan de slag gegaan. Ze hebben afspraken gemaakt over de invulling van de sponsoring en gezamenlijk een nieuw shirt ontworpen.

Het resultaat daarvan is het proefshirt dat Jake en Carin zaterdagmiddag hebben geshowd:

Een belangrijk deel van de sponsoring bestaat uit een vast sponsorbedrag per jaar van zowel GRS als Heemskerk. Daarnaast worden de shirtjes voor de jeugdleden volledig en die voor de senioren voor een deel door GRS gesponsord.

Uiteraard zijn wij als vereniging heel blij met deze kans en clubsponsoring en we bedanken Anja en Guido en natuurlijk ook Jake bijzonder voor deze samenwerking. En dat geldt ook voor Ronald van Heemskerk Sport voor het mede creëren van het shirt en hun aandeel in het sponsorbedrag.