FAIR 2022

Rommelfair is nu FAIR

De oude opzet met de grote rommelmarkt is niet meer haalbaar. Twee jaar geleden is besloten dat niet meer te organiseren. De kosten werden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten werd kleiner. Tijd voor een andere opzet dus. Maar de afgelopen twee jaar kon een live evenement in ‘t Spant niet doorgaan vanwege de coronabeperkingen. Nu in 2022 gaat dat (waarschijnlijk) wél lukken.

Op 17 mei 1980 organiseerde Play Fair voor het eerst een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag vooral op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals een cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel activiteiten voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en is het Fair-gedeelte gaandeweg verdwenen. In de nieuwe opzet hebben we geen rommelmarkt meer, maar gaan we terug naar een Fair met activiteiten, gezelligheid en plezier voorop.

De Fair van 2022 vindt plaats op zaterdag 8 oktober van 13:00 tot 17:00 uur in ‘t Spant te Leimuiden.

Wat gaan we doen tijdens de Fair 2022?

Het evenement in ‘t Spant wordt een laagdrempelige en gezellige inloopmiddag voor jong en oud. Er zal ruimte zijn voor leuke activiteiten of verkoop van eigen spulletjes. Kleine kinderen kunnen zich laten schminken en de jeugd kan een bingo-kaart kopen om met verschillende spellen en activiteiten mee te doen, inclusief een traktatie. Natuurlijk is er ook ruimte voor tafeltennis: spelen tegen de robot, je smash-snelheid meten, schuiftafeltennis, een rondje om de tafel of gewoon even vrij tafeltennissen. We richten samen met Patrick en Dunja een gezellig hoekje in voor een kopje koffie met een stukje zelfgebakken taart of andere versnapering, terwijl de kinderen zich vermaken.

Daarnaast zijn er – zoals altijd:

• Het Kluisspel: het nummer op de huis-aan-huis verspreidde folder kan worden gecontroleerd. Als de kluis opengaat wint de bezoeker € 50,- (er zijn 20 winnende nummers in omloop).
  • Stroopwafelverkoop: er zijn weer kakelverse (‘s nachts gebakken en ‘s morgens opgehaald voor onze verkoop) echte Goudse stroopwafels.
  • De inteken-loterijen met diners en grote levensmiddelentassen.
  • De grote loterij.
  • Het Rad van Avontuur.
Leimuidens sjoelkampioenschap

We gaan op zoek naar de Leimuidens Kampioen Sjoelen. Dit onderdeel spreekt voor zich, maar daag alvast je familie en vrienden uit en neem ze mee naar onze Fair.

Heel Play Fair Bakt

Nieuw op de Fair is onze variant van Heel Holland bakt. Alle leden en vrienden van Play Fair bakken een taart, cake of lekkere koek. Lever die op 8 oktober voor aanvang van de Fair – uiterlijk 12:30 – aan in ‘t Spant. De taart wordt dan door een vakkundige jury beoordeeld op originaliteit en smaak. Na de beoordeling wordt de taart tijdens de Fair in punten bij de koffie verkocht, met opbrengst voor Play Fair.

Aanloopavonden

Voorafgaand aan de Fair zijn er drie aanloopavonden. Op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur kan men in de Spantbar de kluisfolder laten controleren, stroopwafels kopen, intekenen voor de diners of boodschappenmanden of loten van de grote loterij kopen.

De veiling

Een digitale veiling start op 1 september en wordt gesloten op zaterdag 8 oktober 15:00 uur. We verwachten net als in de afgelopen twee jaar weer veel leuke kavels die door en voor de vereniging kunnen worden geveild.

De grote loterij

De lotenboekjes (50 loten) worden verspreid onder de leden om op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De Fair Finale livestream

De Fair Finale wordt weer live opgenomen en op Facebook uitgezonden op zaterdagmiddag 8 oktober vanaf 16:15 uur. Ook na de Fair kun u de opname van de Fair-finale met de trekking van de grote loterij en de bekendmaking van de veilingwinnaars bekijken.

Downloads met uitslagen

Na de Fair kunt u op deze pagina alle uitslagen terugvinden en downloaden:

• de trekkingslijst van de grote loterij
  • de trekkingslijst van de intekenloterijen voor de diners en de Jumbo-prijzen
  • de lijst met kavels, opbrengsten en winnaars van de veiling.

Contact

Heeft u vragen of ideeën voor een volgende Fair? Of iets aan te bieden voor de veiling? Bel met 0172-507295 of mail naar fair@ttv-playfair.nl.