FAIR 2022

De FAIR

Op 17 mei 1980 organiseerde Play Fair voor het eerst een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag vooral op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals een cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel activiteiten voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en is het Fair-gedeelte gaandeweg verdwenen.

Deze opzet met een grote rommelmarkt is echter niet meer haalbaar. In 2020 is besloten daarmee te stoppen. De kosten werden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten werd kleiner. Tijd voor een andere opzet dus. Geen rommelmarkt meer, maar terug naar een Fair met activiteiten, gezelligheid en plezier voorop. De eerste Fair in de nieuwe opzet vond plaats op zaterdag 8 oktober van 13:00 tot 17:00 uur in ‘t Spant te Leimuiden.

Terugblik op de Fair 2022

Het evenement in ‘t Spant was een laagdrempelige en gezellige inloopmiddag voor jong en oud. Er was nog een kleine stand waarin Play Fair nog de restanten van de veiling verkocht. Maar er was vooral ruimte voor leuke activiteiten voor de kinderen. Kleine kinderen konden zich laten schminken of een ‘tattoo’ laten zetten. Er waren sjoelbakken waarbij de dag-scores werden bijgehouden. En de jeugd kon voor 5 euro een bingo-kaart kopen om met de verschillende spellen en activiteiten mee te doen, inclusief een traktatie. Natuurlijk was er daarbij ook ruimte voor tafeltennis: spelen tegen de robot, je smash-snelheid meten, spelen met de ‘caviabak’ of de tafeltennispiramide of gewoon even vrij tafeltennissen. Er was een gezellige hoek in voor een kopje koffie met een stukje zelfgebakken taart of andere versnapering, terwijl de kinderen zich vermaakten.

Daarnaast waren er – zoals altijd:

  • Het Kluisspel: het nummer op de huis-aan-huis verspreidde folder kan worden gecontroleerd. Als de kluis opengaat wint de bezoeker € 50,- (er zijn altijd 20 winnende nummers in omloop).
  • Stroopwafelverkoop: de kakelverse echte Goudse stroopwafels.
  • De inteken-loterijen met diners – gesponsord door onze lokale restaurants – en grote levensmiddelentassen gesponsord door de Jumbo.
  • De grote loterij.
  • Het Rad van Avontuur.
Heel Play Fair Bakt

Nieuw op de Fair was onze variant van Heel Holland bakt. Alle leden en vrienden van Play Fair konden een taart, cake of lekkere koek bakken. Die werd door een vakkundige jury – Joke Keijzer en Ina Mollers – beoordeeld op originaliteit en smaak. Na de beoordeling zijn de taarten en cakes tijdens de Fair in punten bij de koffie verkocht, met opbrengst voor Play Fair.

 

Aanloopavonden

Voorafgaand aan de Fair waren er drie aanloopavonden. Op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond kon iedereen die een huis-aan-huis folder had gekregen, die laten controleren, stroopwafels kopen, intekenen voor de diners of boodschappenmanden of loten van de grote loterij kopen.

De veiling

Een digitale veiling liep van 1 september tot zaterdag 8 oktober 15:00 uur. Er waren weer leuke kavels die door en voor de vereniging werden geveild. Een groot aantal kavels waren geschonken door Dick Bloksma die zijn keukenbedrijf moest sluiten.

De grote loterij

De lotenboekjes (50 loten) zijn verspreid onder de leden om op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De Fair Finale livestream

De Fair Finale met de trekking van de grote loterij en de bekendmaking van de veilingwinnaars is weer live opgenomen en op Facebook geplaatst.

Downloads met uitslagen 8 oktober 2022

Hieronder kunt u alle uitslagen downloaden:

Fair 2023

De Fair 2023 vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 13:00 tot 17:00 uur in ‘t Spant te Leimuiden.

Heeft u vragen of ideeën voor een volgende Fair? Of iets aan te bieden voor de veiling? Mail naar fair@ttv-playfair.nl.

Sponsors