FAIR 2022

Rommelfair is nu FAIR

De oude opzet met de grote rommelmarkt is niet meer haalbaar. Twee jaar geleden is besloten dat niet meer te organiseren. De kosten werden te hoog en het aantal mensen om de grote hoeveelheid werk te verzetten werd kleiner. Tijd voor een andere opzet dus. Maar de afgelopen twee jaar kon een live evenement in ‘t Spant niet doorgaan vanwege de coronabeperkingen. Maar in 2022 gaat dat (hopelijk/waarschijnlijk) wél lukken.

Een klein stukje historie: op 17 mei 1980 organiseerden Harry Heuzen en Max van Bochove een Rommelmarkt met Fancy Fair, kortweg de RommelFair genoemd. De nadruk lag nog heel erg op het Fancy Fair gedeelte. Er waren spellen zoals een cavia-bak, spijkerbroekhangen, een schiettent en veel spelletjes voor kinderen. Vanaf 1992 is de Rommelmarkt enorm gaan groeien en het Fair-gedeelte gaandeweg verdwenen. In de nieuwe opzet hebben we geen rommelmarkt meer, maar willen we de Fair met gezelligheid, activiteiten en plezier weer voorop stellen.

De Fair van 2022 vindt plaats op zaterdag 8 oktober van 13:00 tot 16:00 uur in ‘t Spant te Leimuiden.

Wat gaan we doen tijdens de Fair 2022?

Het evenement in ‘t Spant wordt een laagdrempelige en gezellige inloopmiddag voor jong en oud. Er zullen kraampjes zijn voor activiteiten of verkoop van eigen spulletjes, kinderen kunnen zich laten schminken, tegen de tafeltennisrobot spelen of een potje met hun ouders spelen. We willen een zitje inrichten voor een kopje koffie met een stukje zelfgebakken taart of andere versnapering.

Daarnaast zijn er – zoals altijd – wel:

• Het Kluisspel: het nummer op de huis-aan-huis verspreidde folder kan worden gecontroleerd. Als de kluis opengaat wint de bezoeker € 50,- (er zijn 20 winnende nummers in omloop).
  • Stroopwafelverkoop: er zijn weer kakelverse (‘s nachts gebakken en ‘s morgens opgehaald voor onze verkoop) echte Goudse stroopwafels.
  • De inteken-loterijen met diners en levensmiddelenmanden.
  • De grote loterij.
  • Het Rad van Avontuur.

Aanloopavonden

Voorafgaand aan de Fair zijn er drie inloopavonden (in de week van 3 tot 7 oktober – exacte datums en de locatie volgen nog). Tijdens die avonden kan men ook de kluisfolder laten controleren, stroopwafels kopen, intekenen voor de diners of boodschappenmanden of loten van de grote loterij kopen.

De veiling

Een digitale veiling start op 1 september en wordt gesloten op zaterdag 8 oktober 14:00 uur. We verwachten net de afgelopen twee jaar weer veel leuke en ludieke aanbiedingen die door en voor de vereniging kunnen worden geveild.

De grote loterij

De lotenboekjes (50 loten) worden verspreid onder de leden om op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De Fair Finale livestream

De Fair Finale wordt weer live opgenomen en op Facebook uitgezonden op zaterdagmiddag 8 oktober vanaf 15:30 uur. Ook na de Fair kun u de opname van de Fair-finale met de trekking van de grote loterij en de bekendmaking van de veilingwinnaars bekijken.

Downloads met uitslagen

Na de Fair kunt u op deze pagina alle uitslagen terugvinden en downloaden:

LET OP: dit zijn nog de lijsten van 2021

Contact

Heeft u vragen of ideeën voor een volgende Fair? Of iets aan te bieden voor de veiling? Bel met 0172-507295 of mail naar rommelfair@ttv-playfair.nl.