Play Fair maakt schuiftafeltennis mogelijk in Hof van Alkemade en De Ontmoeting

De Ontmoeting in Leimuiden doet zijn naam eer aan. Het is sinds zijn ontstaan een belangrijke ontmoetingsplaats geworden in onze dorpsgemeenschap. Zo zijn er bijvoorbeeld twee keer per week samenkomsten voor ouderen die daar behoefte aan hebben. Er zijn er die lichamelijk niet goed uit de voeten kunnen, geestelijk achterop raken – al dan niet door dementie – of mensen die de eenzaamheid ontvluchten. De groep komt bij elkaar onder begeleiding van Activite en de bezoekers kunnen aan kleine activiteiten meedoen of gewoon een kopje koffie drinken en een praatje maken.

Nu is er een nieuwe activiteit bij gekomen: schuiftafeltennis. Play Fair heeft samen met De Driemaster een nieuwe schuiftafeltennisset verzorgd en aangeboden aan De Ontmoeting. De set is via De Driemaster gesponsord vanuit het Sportakkoord.

 

 

 

 

 

Op 27 januari dit jaar is op eenzelfde wijze ook al een set overhandigd aan de Hof van Alkemade.

 

 

 

 

Tafeltennis als Parkinson therapie

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar therapieën om Parkinson te bestrijden of te verlichten. Sport en beweging spelen daarbij een belangrijke rol en tafeltennis is bij uitstek geschikt. Lees bijvoorbeeld dit verhaal van Natasha van Leeuwen op de website van het Parkinsonfonds, die er met pingpong alles aan doet om de ziekte te vertragen.